14χρονο κορίτσι χριστιανών απήχθη στο Πακιστάν και ο απαγωγέας τη θέλει για εξισλαμισμένη σύζυγο

TheDigitalArtist / pixabay
Freepen.gr - Στις 10 Οκτωβρίου 2019, η uma, 14χρονη χριστιανή, αναφέρθηκε ότι είχε απαχθεί από ένοπλους άνδρες. Έκτοτε, η οικογένεια της Huma αγωνίστηκε ακούραστα για να φέρει την Huma στο σπίτι και να αναδείξει την κατάσταση των χριστιανών γυναικών και κοριτσιών στο Πακιστάν.

«Οι κόρες μας είναι ανασφαλείς και κακοποιημένες σε αυτή τη χώρα», δήλωσε πρόσφατα η Nagina, η μητέρα της Huma, στο International Christian Concern (ICC). "Δεν είναι ασφαλείς οπουδήποτε. Τους αφήνουμε στα σχολεία ή στο σπίτι αλλά απαγούνται, βιάζονται, ταπείνωσαν και αναγκάστηκαν να μετατραπούν στο Ισλάμ ".

Η Huma, που είναι μαθήτρια του 8ου βαθμού σε ιδιωτικό σχολείο που βρίσκεται στη Zia Colony στο Καράτσι, αναφέρθηκε ότι έχει απαχθεί από τρεις άνδρες στις 10 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την αστυνομική καταγγελία που υπέβαλε ο Younas Masih, ο πατέρας της Huma, οι γείτονες είδαν την Huma να οδηγείται βίαια σε ένα αυτοκίνητο από τρεις άνδρες. Αυτοί οι μάρτυρες δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τη Huma καθώς ανέφεραν ότι οι απαγωγείς έφεραν όπλα.

Όταν το ICC ρώτησε τον Younas  ποιος απήγαγε τη Huma, ο Younas απάντησε: "Από τον Abdul Jabar, μουσουλμάνο".

Μετά την απαγωγή, ο Younas ανέφερε το περιστατικό στην τοπική αστυνομία. Ωστόσο, η αστυνομία αρνήθηκε αρχικά να καταθέσει μια πρώτη έκθεση πληροφοριών (FIR) σχετικά με το περιστατικό αυτό. Μετά από δύο ημέρες, η αστυνομία τελικά κατέγραψε FIR # 490/19 κατά του Jabar, ο οποίος παραμένει στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τη Nagina, ο Jabar έχει στείλει στην οικογένεια έγγραφα μέσω WhatsApp ισχυριζόμενος ότι η Huma έχει μεταστραφεί στο Ισλάμ. "Μας ζήτησε να μην ανησυχούμε για την Huma καθώς αυτή είναι τώρα η σύζυγός του και έχει εισέλθει στο Ισλάμ", εξήγησε η Nagina.

"Τα θρησκευτικά έγγραφα μεταστροφής είναι ψεύτικα", συνέχισε ο Ναγκίνα. "Έχουν δημιουργηθεί από τον Jabar για να κρατήσει τη Huma".

"Ο Jabar δεν παρουσίασε τη Huma ενώπιον του δικαστηρίου στις 11 Νοεμβρίου", δήλωσε η Nagina στο ICC. «Η ζωή της κόρης μου κινδυνεύει. Θα μπορούσε να βασανιστεί ή να σκοτωθεί. Παρακαλώ τις αρχές να βρουν την κόρη μου το συντομότερο δυνατόν».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail