Διοικητής 1ης Στρατιάς: «Ο Ελληνισμός δε μεγαλούργησε με τα νούμερα. Στο σκυλί που γαβγίζει, θα του κάτσουμε μια στο κεφάλι»

Freepen.gr - Ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος έβγαλε ένα σύντομο αλλά πύρινο λόγο κατά τη λήξη της τελετής στη μνήμη του εύελπι Σκαρλάτου Ρωσσέτη. Ο αντιστράτηγος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ποτέ δεν ήμασταν περισσότεροι και ποτέ δεν ήμασταν δυνατότεροι. Κι αυτό το λέω σήμερα που πάλι τα σκυλιά στη γειτονιά μας αλυχτάνε και φωνάζουνε. Βέβαια, συνήθως την ξέρετε την παροιμία σκυλιά που φωνάζουν δε δαγκώνουν. 

Αλλά να είστε όμως σίγουροι ότι είμαστε έτοιμοι. Άμα το σκυλί κόψει λουρί θα του κάτσουμε μία στο κεφάλι και όπως ξέρετε επίσης θα φύγει με την ουρά κάτω από τα σκέλια.

[..] 

Ο Ελληνισμός δε μεγαλούργησε ποτέ με τα νούμερα. Πάντα ήμασταν λιγότεροι και πιο κακά εξοπλισμένοι. Πιθανόν και σήμερα να συμβαίνει το ίδιο. πάντα καταφέρναμε αυτό για το οποίο είμαστε όλοι περήφανοι…

[...]

Το έθνος είναι μεγάλο γιατί οι ψυχές και οι καρδιές των Ελλήνων είναι ατσάλινες και μεγάλες»

Ακούστε ολόκληρο το χαιρετισμό του αντιστρατήγου Φλώρου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail