Τουρκία: αγοράσαμε τα S-400 για να τα χρησιμοποιήσουμε, όχι για να τα βάλουμε στην αποθήκη


Freepen.gr - Η Τουρκία αγόρασε τα ρωσικά συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400 για να τα χρησιμοποιήσει, όχι για να τα βάλει στην άκρη, δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, μόλις λίγες ημέρες μετά τις συνομιλίες μεταξύ του προέδρου της χώρας Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, ο Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε ότι δεν είναι λογικό να αγοράσει κάποια χώρα τέτοια συστήματα μόνο και μόνο για να τα βάλει στην άκρη. Ωστόσο προσέθεσε ότι αξιωματούχοι της Τουρκίας και των ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα. Τόνισε επίσης ότι κανένα ρωσικό προσωπικό δεν πρόκειται να έρθει στην Τουρκία για να λειτουργήσει τα S-400.

Ερντογάν και Τραμπ είχαν συνομιλίες στην Ουάσινγκτον την περασμένη Τετάρτη με βασικό αντικείμενο τις σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών τους. Με το πέρας της συνάντησης ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε για μια ακόμη φορά με τα καλύτερα λόγια τόσο για τον τούρκο ομόλογό του όσο και την Τουρκία. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε. Ίσως το δει κι ο ίδιος. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail