Ερντογάν: Η Τουρκία μπορεί να αγοράσει ρωσικά αεροπλάνα και δε θα ζητήσει την άδεια κανενός


Freepen.gr - Η Τουρκία μπορεί να αγοράσει ρωσικά αεροπλάνα εάν οι ΗΠΑ ακυρώσουν την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη.

Η Τουρκία δε ζήτησε από κανέναν άδεια όταν αγόρασε το ρωσικό σύστημα πυραύλων S-400 ούτε θα το κάνει αν αποφασίσει να αποκτήσει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, σημειώνει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Star ότι ανέφερε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους μετά από μια κοινοβουλευτική συνάντηση του κόμματος του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Κόμμα (ΑΚΡ) στην Άγκυρα [φωτο].

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο απομάκρυναν την Τουρκία από το πρόγραμμα αεροσκαφών F-35, αφού η Άγκυρα παρέλαβε τα πρώτα μέρη του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας επικαλούμενες θέματα ασφάλειας σχετικά με τη συνύπαρξη του F-35 και της ρωσικής πλατφόρμας συλλογής πληροφοριών.

"Εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα του F-35, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα", δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ο επικεφαλής της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας (SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία αξιολογεί μια προσφορά της Ρωσίας για την πώληση των αεροσκαφών της Su-35.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail