Μια ομιλία στην οποία πρέπει να δοθεί δημοσιότητα και να μελετηθεί

Ο Ερντογάν, με προκάλυμμα τον δυϊσμό στην ερμηνεία της έννοιας Kaffir (άπιστος), στην ουσία μίλησε για βία κατά των Kuffar (πληθυντικός - άπιστων μη μουσουλμάνων), σε δημόσια ομιλία του στις προσευχές της Παρασκευής στο Μεγάλο Τζαμί Τσικλίκα στην Κωνσταντινούπολη την 25η Οκτωβρίου.

υποναυάρχου ε.α.
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Συνοδευόταν από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικάγια, τον δήμαρχο Ιμάμογλου, τον αρχηγό της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης Μουσταφά Ταλισάν και τον επικεφαλής του τομέα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Κωνσταντινούπολης, Μπαϊράμ.
(πηγή, Uzay Bulut , http://www.israelnationalnews.com/Articl…/Article.aspx/24727)

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ AL -FATH ΚΑΙ KAFIR (KUFFAR)

Μετά τις προσευχές, ο Hafiz του τζαμιού (ο φύλακας της πίστης που έχει απομνημονεύσει καλά το Κοράνι), απάγγειλε τον Κορανικό Στίχο Al-Fath. Είναι η 48η Σούρα του Κορανίου, που αποκαλύφθηκε στη Μεντίνα μετά τη Συνθήκη του Hudaybiyyah.

Το κεφάλαιο παίρνει το όνομά του από τον αρχικό στίχο, που δηλώνει "Πράγματι, σας παραχώρησα έναν σαφή θρίαμβο". Αναφέρεται στην Συνθήκη η οποία υπογράφηκε μέσω συνεργασίας μεταξύ των αντιτιθέμενων δυνάμεων και χωρίς αιματοχυσία. Ο λόγος για τον οποίο αυτή η συνθήκη, και επομένως το κεφάλαιο ονομάζεται «σαφής θρίαμβος», πιστεύεται από πολλούς ότι οφείλεται στην ειρηνική της φύση.

Όμως στη συνέχεια, ο Ερντογάν πήρε το μικρόφωνο, απαγγέλλοντας ένα μέρος του στίχου στα αραβικά και στη συνέχεια στα τουρκικά, λέγοντας στους κληρικούς:
"Ο Θεός μας, μας διατάζει να είμαστε βίαιοι απέναντι στους kuffar (άπιστους). Ποιοι είμαστε; Το Ummah (έθνος) του Μωάμεθ. Έτσι (ο Θεός) μας δίνει εντολή να είμαστε με έλεος ο ένας προς τον άλλο. Έτσι θα είμαστε με έλεος ο ένας προς τον άλλο. Και θα είμαστε βίαιοι στους kuffar (άπιστους). Όπως στη Συρία. "

Ο Ερντογάν στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ένα άλλο Κορανικό στίχο, As-Saff -13 (61:13), στα αραβικά:
" Αν θέλει ο Θεός, μας έχει υποσχεθεί στη Συρία Νίκη από τον Αλλάχ και επικείμενη κατάκτηση και να υπάρξουν καλές προφητείες στους πιστούς. Βλέπουμε ότι συμβαίνει τώρα. Με την άδεια του Αλλάχ, θα το δούμε ακόμη περισσότερο ... Θα συναντηθώ με ορισμένους προέδρους ξένων χωρών στο παλάτι Dolmabahce σήμερα. Ζητώ τώρα την άδειά σας να πάω εκεί. "
Οι πιστοί τότε ευχήθηκαν στον Ερντογάν, φωνάζοντας "Allahu Akbar".

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ;

Οι δηλώσεις αυτές, σε συνδυασμό με την εν γένει συμπεριφορά του Ερντογάν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές και ελάχιστα προβλήθηκαν από τα κεντρικά ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Όπως περιγράφουν μελετητές του Ισλάμ, το Ισλάμ διαιρεί τον κόσμο σε μουσουλμάνους και άπιστους , τους Kuffar. Kafir (στον ενικό) είναι ένας αραβικός όρος που χρησιμοποιείται για ένα άτομο που απορρίπτει ή δεν πιστεύει στον Αλλάχ (θεό).
Το πολιτικό Ισλάμ έχει πάντα δύο διαφορετικούς τρόπους για να διαχειριστεί έναν Kafir. Mπορεί να κακοποιηθεί με τον χειρότερο τρόπο ή να αντιμετωπίσθεί σαν ένας καλός γείτονας, εάν κάθε πτυχή του πολιτισμού του kafir υποταχθεί στο πολιτικό Ισλάμ.
Η Τριλογία (Το Κοράνι - η Σίρα, βιογραφία του Μωάμεθ- και η Χαντίθ, οι παραδόσεις του Μωάμεθ) όχι μόνο υποστηρίζουν μια θρησκευτική υπεροχή πάνω από τον kafir, αλλά και να κυριαρχούν οι μουσουλμάνοι

Το Κοράνι σε πολλά σημεία ορίζει ποιος είναι kafir και πως πρέπει να αντιμετωπισθεί. Ένας kafir δεν είναι απλώς κάποιος που δεν συμφωνεί με το Ισλάμ, αλλά ένας kafir είναι κακός, αηδιαστικός, κατώτερη μορφή ζωής.
Οι Kuffar μπορούν να βασανιστούν, να σκοτωθούν, να τιμωρηθούν και να εξαπατηθούν. O kafir είναι μισητός (40:35), χλευάζεται (83:34), τιμωρείται (25:77), αποκεφαλίζεται (47: 4), τρομοκρατείται (8:12), εξαφανίζεται (6:45), σκοτώνεται (4:91), σταυρώνεται (5:33, είναι καταραμένος (33:60) και ένας μουσουλμάνος δεν είναι φίλος ενός kafir (3:28).

(Τα αναφερόμενα κεφάλαια και τα εδάφια, σε ανεπίσημη-δεν έχει επίσημη μουσουλμανική έγκριση δηλαδή- μετάφραση στα Αγγλικά, http://corpus.quran.com/translation.jsp?chapter=40&verse=35)

ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ

Η Τουρκία ριζοσπαστικοποιείται θρησκευτικά και εθνικιστικά ταχύτατα και διεκδικεί ηγεμονικό ρόλο στο μουσουλμανικό κόσμο.
Δεν έχουμε πλέον περιθώρια να παραβλέπουμε τα ανησυχητικά αυτά σημάδια, τα οποία συνδυαζόμενα με απειλητικές συμπεριφορές και επιθετικές πρακτικές, μας δίνουν τη δυνατότητα να αντιληφθούμε το επερχόμενο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail