Το αεροδρόμιο του Καμισλί για 50 χρόνια ζητά η Μόσχα: Σκοπός να ελέγχει αντι-αεροπορικά τη Μέση Ανατολή

Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός διαπραγματεύεται επί του παρόντος τη μίσθωση του αεροδρομίου του Qamishli στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε η ρωσική αεροπορική ιστοσελίδα Avia.Pro, επικαλούμενη το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR).

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, ο ρωσικός στρατός ενδιαφέρεται να μισθώσει το διεθνές αεροδρόμιο για διάρκεια 49 ετών.

"Ο λόγος για την ανάγκη ενοικίασης ενός ακόμη στρατιωτικού αεροδρομίου στη Συρία για σχεδόν μισό αιώνα δεν είναι γνωστός, ειδικά αφού το αεροδρόμιο Al-Qamishli βρίσκεται μόλις 500 χιλιόμετρα από τη ρωσική αεροπορική γραμμή Hmeimim. ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα είναι ένα είδος κέντρου ελέγχου για τους αμερικανικούς πυραύλους που σταθμεύουν στη Μέση Ανατολή", ανέφερε η δημοσίευση.

"Εάν επιτρέψουμε την ανάπτυξη ρωσικής αεροπορικής άμυνας και συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας στην περιοχή Al-Qamishli, τότε οι αμερικανικοί πυραύλοι, εάν οι τελευταίοι εγκατασταθούν στη Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ κ.λπ., θα αναχαιτιστούν πολύ πριν εκτοξευθούν προς τη Ρωσία" εξήγησε ένας ειδικός στο Avia.Pro.

Η Μόσχα δεν έχει ακόμη προβεί σε επίσημες δηλώσεις σχετικά με αυτό το θέμα.


Το αεροδρόμιο του Qamishli τελεί ευθύς εξαρχής του πολέμου υπό τον έλεγχο της Δαμασκού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail