Αναδύεται ο Ισπανός "Σαλβίνι" μετά την 3η θέση στις εκλογές: Φύλαξη, φράκτες, περιπολίες και επαναπατρισμοί

Freepen.gr - Το εθνικό λαϊκό κόμμα της Ισπανίας, Vox, το τρίτο πλέον μεγαλύτερο κόμμα της χώρας μετά τις πρόσφατες εκλογές, έχει υποσχεθεί να ανεγείρει ένα "αδιάβατο τείχος" γύρω από τους ισπανικούς θύλακες της Βόρειας Αφρικής για να αποτρέψει την παράνομη μετανάστευση.

Πριν από τις εθνικές εκλογές της χώρας που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, το Vox παρουσίασε έναν κατάλογο με 100 προτάσεις που περιελάμβαναν πολιτικές που θα λειτουργούσαν για τη δραστική μείωση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που ζούν στην Ισπανία.

Οι αυξημένες απελάσεις παράνομων μεταναστών, οι αυστηρότεροι έλεγχοι των συνόρων και η κατασκευή ενός «αδιάβατου τείχους» γύρω από τους θύλακες της Βόρειας Αφρικής ήταν μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων του Vox, σημειώνει η ηλεκτρονική εφημερίδα El Confidencial.

Τα εμπόδια ασφαλείας που διαχωρίζουν τους θύλακες της Ισπανίας στη Βόρεια Αφρική - τη Μελίλια και τη Θέουτα - από το Μαρόκο, αποδείχθηκαν συνεχώς αναποτελεσματικά με την πάροδο των χρόνων, με εκατοντάδες μετανάστες να υπερκερνούν τους υπάρχοντες φράχτες επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια.

Τον Ιούλιο, έξι Ισπανικοί συνοριοφύλακες τραυματίστηκαν στη Μελίλια όταν 200 παράνομοι μετανάστες [voiceofeurope.com] προσπάθησαν να περάσουν το φραγμό ασφαλείας που χωρίζει την Ευρώπη από τη Βόρεια Αφρική.

Επίσης, στο πλαίσιο των 100 προτάσεων που παρουσίασε το Vox για τους ψηφοφόρους, το κόμμα υποσχέθηκε ότι θα παράσχει πρόσθετη υλική και οικονομική υποστήριξη στην αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις και το προσωπικό ασφαλείας που είναι επιφορτισμένο με την περιπολία στα ισπανικά σύνορα.

Ο ηγέτης του Vox, Santiago Abascal, δήλωσε επίσης ότι θα ποινικοποιήσει τα πλοία ΜΚΟ που λειτουργούν στη Μεσόγειο Θάλασσα και βοηθούν τους διακινητές ανθρώπων στη μεταφορά των μεταναστών στην Ευρώπη από τη Βόρεια Αφρική.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail