Δράμα στο Κόσοβο: 16χρονη βιάστηκε από δάσκαλο, μετά από τον αστυνόμο, έμεινε έγκυος και της έκαναν έκτρωση

GΕΤΤΥ
Freepen.gr - Οι εισαγγελείς του Κοσσυφοπεδίου έχουν κατηγορήσει έξι άτομα για το βιασμό μιας έφηβης που έχει συγκλονίσει τα Βαλκάνια. Η ανήλικη λέγεται ότι κακοποιήθηκε από έναν δάσκαλο και έπειτα από έναν αστυνομικό για δύο χρόνια από το 2017, όταν ήταν 16 ετών. Οι εισαγγελείς άνοιξαν την υπόθεση μετά από αναφορές από έναν ιστότοπο έρευνας σύμφωνα με το BBC.

Η αστυνομία δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι συνέλαβε έναν δάσκαλο, έναν αστυνομικό και έναν γυναικολόγο που κατηγορήθηκε ότι έκανε παράνομη έκτρωση στο κορίτσι. Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι περιέγραψε την υπόθεση την εποχή εκείνη ως "τραγική".

Η υπόθεση, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα Insajderi, προκάλεσε οργή στο Κοσσυφοπέδιο, οδηγώντας σε διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των γυναικών έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην πρωτεύουσα, την Πρίστινα.

Την Τετάρτη, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι απήγγειλαν κατηγορίες για έξι υπόπτους, συμπεριλαμβανομένου ενός δασκάλου και ενός αστυνομικού, σε σχέση με την υπόθεση, αναφέρει το AFP.

Κατηγορήθηκαν για "υποψία ότι διέπραξαν αδικήματα σeξουαλικής κακοποίησης, κατάχρηση της θέσης τους ... και προτροπή για τερματισμό εγκυμοσύνης", ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Τι συμβαίνει;

Το κορίτσι, σύμφωνα με την έκθεση του Insajderi, υποτίθεται ότι πρώτα βιάστηκε το 2017 από τον δάσκαλό της σε μια πόλη δυτικά της πρωτεύουσας.

Όταν ανέφερε την υπόθεση στην αστυνομία, το κορίτσι φέρεται να βιάστηκε επανειλημμένα από τον αξιωματικό που είχε ανατεθεί να διερευνήσει την καταγγελία, ανέφερε η ιστοσελίδα.

Όταν η κοπέλα έμεινε έγκυος, φέρεται να οδηγήθηκε στην Πρίστινα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και αναγκάστηκε να κάνει έκτρωση.

Ο δάσκαλος και ο αστυνομικός αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με αναφορές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail