Και "ξαλάφρωσαν" δίπλα μας και μας έκλεψαν;

Εξεπλάγην δυσάρεστα βλέποντας στην τηλεόραση ένα γειτονικό μου ζευγάρι να περιγράφει στην τηλεοπτική κάμερα το πως έπεσε θύμα ληστών με τη μέθοδο της απασχόλησης. Η σύζυγος έλειπε. Οι λωποδύτες έρχονται αλλά πλέον με πιο περίπλοκη τακτική. Ο ένας τάχα ως κούριερ και ο δεύτερος ως συντηρητής του ανελκυστήρα.

Του Χάρη Ευστρατίου

Προφανώς ο τεχνικός χτύπησε το κουδούνι και θα είπε το αμίμητο ότι πρέπει να ελέγξει κάτι στο ρεύμα μέσα στο σπίτι που σχετίζεται με το ασανσέρ. Θα μου πείτε, τι ανοησία είναι αυτή; Κι όμως σε μια ακόμη περίπτωση που γνωρίζω, αυτό συνέβη. Το λένε κι αν πιάσει, έπιασε. Μετά χτυπά και το κουδούνι ο κούριερ. Ο τεχνικός κάνει...ανενόχλητος τη δουλειά του.

Θα ρωτήσει πάλι κανείς τα λογικά ερωτήματα. Γιατί ανοίγεις στον τεχνικό; Η δουλειά του είναι στο μηχανοστάσιο. Γιατί ανοίγεις στον κούριερ όταν δεν περιμένεις κάποιον; Ίσως διότι πολύ απλά από μια ηλικία και πάνω, ο εγκέφαλος ικανός μεν αλλά να μη λειτουργεί με την απαιτούμενη ταχύτητα όταν η μια εξέλιξη διαδέχεται την άλλη. Χτυπά ο ένας, μετά ο άλλος, μιλά ο ένας, μιλά ο άλλος κτλ.

Η σύζυγος επέστρεψε. Έγινε ο χαμός. Τα κοσμήματά της καπνός ενώ η τραγωδία θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη όταν ο σύζυγός της αντελήφθη τι συνέβη, τον χτύπησαν και θα μπορούσε να είχε πχ πάρει σβάρνα τις σκάλες.

Λίγα λεπτά νωρίτερα βρισκόμουν σταθμευμένος λίγο παραπάνω από το σπίτι του θύματος. Ένας καλοντυμένος άνδρας ανεβαίνει το δρόμο. Κοιτούσε τακτικά πίσω. Σημασία δεν έδωσε σε δικές μου κινήσεις με το όχημα. Ξαφνικά κάνει μια στροφή. Ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο. Πάει πίσω από ένα κάδο μπάζων, κάνει ότι μιλά στο κινητό του και αρχίζει να κατουράει. Μετά συνεχίζει προς τα κάτω. Με το ζόρι κρατήθηκα να μην κατεβάσω το παράθυρο να τον ρωτήσω αν θέλει κανένα χαρτί. Φεύγω. Επιστρέφω μετά από 4-5 λεπτά το πολύ. Ξανά ο ίδιος αρχίζει να ανεβαίνει μαζί με έναν ακόμη το δρόμο προς τα πάνω βιαστικά. Κρατούσαν κάτι σαν κουτί, θύμιζε σε χρώμα η/υ, γελούσαν και στάθηκαν κάπου παραπάνω. Μισή ώρα αργότερα ξαναβγαίνοντας έξω αντιλαμβάνομαι την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ.

Άραγε να ήταν αυτοί οι δράστες; Πολύ πιθανό. Ίσως το πιθανότερο. Κάποιοι τέτοιοι, εμφανιζόμενοι ως καθημερινοί άνθρωποι είχαν εξαπατήσει έναν άλλο γείτονα. Το αμάξι που χρησιμοποιούσαν, επειδή τους είχα δει, ντρεπόσουν και να το κοιτάξεις.

Εν προκειμένω ο ένας δράστης αναγνωρίστηκε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού. Είχε, λέει, απασχολήσει ξανά τις αρχές στο παρελθόν. Μάλιστα. Και οι αρχές, το κράτος τι έκαναν; Τον άφησαν να κυκλοφορεί ελεύθερος για να εξαπατά και να κλέβει τους ανθρώπους.

Και να μην ξεχνιώμαστε: 3 1/2 μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, ο νόμος Παρασκευόπουλου εξακολουθεί να υπάρχει. Επίσης εξακολουθεί να υφίσταται το καθεστώς αδειών που λαμβάνουν ακόμη και σκληροί εγκληματίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail