Μεγάλες χαμένες του πολέμου της Συρίας οι ΗΠΑ

Όταν τελειώσει κάποια ημέρα ο πόλεμος της Συρίας, οι ΗΠΑ θα είναι ο μεγάλος χαμένος. Με λερωμένη και τη δική τους φωλιά στην υποκίνησή του, εξέρχονται θανάσιμα τραυματισμένες όσον αφορά τη θεώρησή τους ως μια υπερδύναμη στον πλανήτη.

Του Στρατή Μαζίδη

Η συμπεριφορά τους απέναντι στους Κούρδους απέδειξε ότι όσο μεγάλες κι αν είναι, μπορούν να πραγματοποιούν εξίσου μεγάλες ατιμίες. Οι Κούρδοι τους έδωσαν κυριολεκτικά τα πάντα μολονότι κάθε φορά έτρωγαν κι ένα χαστούκι ανοχής ή ακόμη και υποταγής των ΗΠΑ στην Αγκυρα.

Οι Κούρδοι τις κατηγορούν ευθέως για εξαπάτηση αφού βασίστηκαν στο λόγο τους και απέσυραν μαχητές και βαρέα όπλα από τα σύνορα καταστρέφοντας παράλληλα οχυρώσεις. Ακόμη και τώρα τους παρεμποδίζουν καθυστερώντας άσκοπα την είσοδο των Σύριων στην Ιεράπολη. Δεν τους έδωσαν ούτε το no fly zone που είχαν εξαγγείλει αρχικά.

Σε κάθε περίπτωση οι ΗΠΑ τίθενται πλέον σε καθεστώς ανυποληψίας. Κανείς δε θα τους εμπιστεύεται ή θα αισθάνεται σίγουρος πως θα ανταποκριθούν σε μια συνεργασία, συμμαχία κ.ο.κ.

Οι ΗΠΑ εξέρχονται της Συρίας πολύ κοντύτερες και ιδίως καταλυτικά ελαφρύτερες σε ειδικό βάρος αλλά και σε αντιδιαστολή με τη Ρωσία. Το όνομά τους ζυγίζει κατά πολύ λιγότερο σε αντίθεση με της Μόσχας και της Τεχεράνης που έδειξαν ότι μπορεί μια χώρα να βασιστεί πάνω τους και να βγει κερδισμένη.

Ποιος σύμμαχος των ΗΠΑ μπορεί να αισθάνεται ασφαλής; Η...Ελλάδα ας πούμε;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail