Χάθηκε η ευκαιρία για τους λαούς της Συρίας να εκφράσουν την εθνική τους ταυτότητα

Bασικά για να κρατήσει ο Ασαντ την καρεκλά, έπρεπε η Τουρκία να εισβάλει στη Συρία μετά από το πράσινο φως του Τραμπ. Αφού οι Αμερικανοί υποχρέωσαν τους Κουρδους να διαλύσουν τις οχυρώσεις τους εξαναγκάζοντας τους να παραδοθούν στον Ασαντ. Είναι αυτό πατριωτικό ή όχι;

Η ήττα του ισλαμικού κράτους άρχισε στο Κομπάνι όπου Κουρδοι με αμερικανική κάλυψη νίκησαν τους τζιχαντιστες. Τη Ρακκα, πρωτεύουσα του ισλαμικού κράτους την απελευθέρωσαν Κουρδοι και Αμερικανοί που επίσης απελευθέρωσαν και έλεγχαν τα σπουδαιότερα, αποθέματα πετρελαίου.

Ρώσοι και Ιράν βομβάρδιζαν ισλαμιστές και αντιπάλους του Ασαντ. Αν δεν είναι αυτό αντίσταση στον ιμπεριαλισμό, τον σιωνισμό και τους φονιάδες των λαών, τι είναι; Το χειρότερο είναι ότι χάθηκε η ευκαιρία για τους λαούς της Συρίας να μπορούν να εκφράσουν την εθνική τους ταυτότητα.

Ανάμεσα σε αυτούς τους λαούς είναι και οι Έλληνες που αραβοποιηθηκαν και πάλι εξαιτίας των Ρώσων μετά την αραβοποίηση του Πατριαρχείου της Αντιοχείας.

Μελίνα Κονταξή
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail