Βουλγαρία και Μακρόν κουρελιάζουν τις Πρέσπες. Η Ελλάδα;Η Βουλγαρία, η οποία ειναι επίσης συνορο της ΕΕ και χωρα ενδιαφεροντος ΗΠΑ και Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι θα συμφωνήσει με την ένταξη των Σκοπίων στήν ΕΕ αρκεί τα Σκόπια να εγκαταλείψουν την προπαγάνδα για ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής εθνότητας. Αυτά δεν τα αναγνωρίζει η Βουλγαρία διότι τα θεωρεί ψευδή.


Αυτά είναι η μικρή και ανίσχυρη Βουλγαρία, της οποίας τα σύνορα φύλαγε ο ελληνικός στρατός επί χρόνια, εξ αιτίας της ένδοιας, στήν οποία βρισκόταν. Πράγμα που ελάχιστοι ξέρουν.

Η Βουλγαρία, λοιπόν, αρνείται να παραδώσει την εθνική της ταυτότητα και γλώσσα. Γιατί τα μακεδονικά που μιλανε οι σκοπιανοί δεν υπάρχουν, βουλγάρικα είναι. Και μακεδονικό έθνος που τους εδωσε η Ελλαδα δεν υπάρχει, Βούλγαροι είναι. Είναι σαν να λεμε οτι υπάρχει κυπριακό εθνος για οσους δεν καταλαβαίνουν. Και στεκουν όρθιοι μπροστά στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Ενώ η ισχυρή Ελλαδάρα, που την έχουν ανάγκη οι "σύμμαχοι", έσπευσε να παραδώσει και γλώσσα και εθνικότητα ΚΑΙ απο την τρομάρα μη και την κάνουν "ντα" οι ισχυροί ΚΑΙ από τη γλοιώδη νοοτροπία του γλείφτη που κυριαρχεί εδώ και 3 δεκαετίες ΚΑΙ από την αντιπατριωτική κομματοκρατία, που κυριαρχεί στήν ελληνική αριστερά και όχι μόνο την κομμουνιστική.

Και για να καταλάβουν οι δύσπιστοι γιατί ήταν ισχυρή η Ελλάδα απέναντι στούς "συμμάχους" πριν γονατίσει να τους γλείψει τα παπούτσια, αρκεί να σκεφτεί ότι δεν πίεζαν κανέναν άλλον να αναγνωρίσει τα Σκόπια. Από την Ελλάδα και ΜΟΝΟ εξαρτιόταν το όνομα, η ταυτότητα και η γλώσσα των Σκοπίων. Από ΑΥΤΗΝ κρεμόταν η αναγνώριση. ΑΥΤΗ μόνο κρατούσε με την Ιστορία της και την πατριωτική και εθνική της συνείδηση την ταυτότητα των Σκοπίων.

Αλλά, οι πρόθυμοι Εφιάλτες βιάστηκαν να εξυπηρετήσουν τούς πάτρωνές τους με αντάλλαγμα να κάτσουν λίγο ακόμα στήν καρέκλα της εξουσίας. Που δεν έκατσαν. Απέκτησαν όμως την αμέρηστη συμπαράσταση των Μεγάλων στο διηνεκές. Για να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους και στο μέλλον. Πρόθυμους βρήκαν.

Αλλά, και οι επόμενοι, δεν αντιμετωπίζουν με το πρέπον σθένος το θέμα, λες και έχει χαθεί. Λες και δεν τους αφορά η μακεδονική ταυτότητα και Ιστορία των Ελλήνων. Και παρακολουθούν ατάραχοι τη συμφωνία των Πρεσπών να κουρελιάζεται καθημερινά από τους σκοπιανούς. Ελάχιστο παράδειγμα:

Τα αγάλματα του Αλέξανδρου και του Φίλιππου και των άλλων αρχαίων Ελλήνων, για παράδειγμα, που βρίσκονται στην πρωτεύουσά τους, δεν έχουν καμιά ένδειξη για την ελληνικότητα των παρισταμένων, όπως γελοία προβλέπουν οι Πρέσπες. Οι πινακίδες μπήκαν και ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν μετά από λίγες μέρες, αλλά κανείς δεν ασχολείται. Κανάγινε ο Αλέξανδρος Σκοπιανός. Με την Ιστορία θα ασχολιόμαστε τώρα! Καλά να περνάμε.

Σ αυτό το σκηνικό, ο Γάλλος πρόεδρος έβαλε το βέτο που δεν τόλμησαν να βάλουν οι ελληνικές κυβερνήσεις για την ένταξη των Σκοπίων και της Αλβανίας στήν ΕΕ. Γιατί, όπως είπε, δεν μπορεί να υπάρχει διεύρυνση με χώρες που δεν πληρούν τα στοιχειώδη κριτήρια δημοκρατίας και ελευθερίας.

Ενώ την προηγούμενη, αλλά και αυτή, την ελληνική κυβέρνηση ούτε που την ενόχλησε ότι στο δημοψήφισμα στα Σκόπια για τις Πρέσπες ο λαός απείχε στην πλειοψηφία του, και παρ όλα αυτά, παρά τη ρήτρα της συμφωνίας, η συμφωνία προχώρησε και προχωράει ανενόχλητη.

Ούτε ενόχλησε τις ελληνικές κυβερήσεις ότι η συμφωνία ψηφίστηκε από το σκοπιανό κοινοβούλιο, επειδή υπερψηφίστηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης που ήταν εναντίον της και οι οποίοι για να την ψηφίσουν κατηγορήθηκαν προηγουμένως για σκάνδαλα διαφθοράς, στα οποία ήταν μπλεγμένοι, και απειλούνταν με φυλακή. Άλλοι δε πλήρώθηκαν σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης!

Τέτοια Δημοκρατία θέλουν οι ελληνικές κυβερνήσεις να βάλουν στην ΕΕ! Για να συμπληρώσει ο Μακρόν: "Τι θα πώ στούς Γάλλους πολίτες; Ότι δέχομαι να μπεί στην Ευρώπη η χώρα, από την οποία έρχονται οι πιο πολλοί που ζητάνε πολιτικό άσυλο; Τι Δημοκρατική χώρα είναι αυτή;"

Εκτός από τις αντισυνταγματικότητες, λοιπόν, που επισημαίνει ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και Δημοκράτης αγωνιστής Κασιμάτης, η συμφωνία των Πρεσπών είναι μαχητή και από άλλες πολύ σημαντικές πλευρές. Και η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να την καταγγείλει για πολλές παραβιάσεις της από τους σκοπιανούς.

Αν είχε κυβερνήσεις με πατριωτική συνείδηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail