Να γιατί έρχονται στην Ελλάδα και καλά κάνουν: Προσέξτε την τελευταία παράγραφο του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ (στην κυριολεξία)

Χθες Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών ανάμεσα στον υπουργό Χρυσοχοΐδη και τους Περιφερειάρχες. Την ώρα που ο υπουργός Αμυνας Παναγιωτόπουλος μιλά για δυνητική απειλή της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, οι παραπάνω αποφάσισαν αυτήν την απειλή να τη διασκορπίσουν και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο όπως θα διαπιστώσετε, και αυτό αποτελεί μια πτυχή την οποία θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε, το βασικό μας πρόβλημα δεν είναι κανένας Ερντογάν, άσχετα αν πράγματι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει καμία αναστολή να παίζει μονόπολη με αληθινούς ανθρώπους εργαλειοποιώντας τη ζωή τους! Και μάλιστα ανθρώπους της ίδιας κουλτούρας και θρησκευτικής προσέγγισης της ζωής με τον ίδιο.

Διαβάζοντας λοιπόν την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Προ-πο) δεν μπορούμε να μην σταθούμε στην τελευταία παράγραφο:


Όσοι παρακολουθούν από χρόνια τη γωνιά που φιλοξενεί τις απόψεις μας, έχει διαπιστώσει την αγάπη και τη συμπάθεια προς το δράμα των Σύριων. Εκατοντάδες κείμενα θα βρεις κανείς μέσα σε αυτή τη γωνιά για τον τίμιο αγώνα και την αντίσταση της Συρίας. Αποκαλυπτικά κείμενα για το εμπόριο οργάνων, τους βιασμούς, τους αποκεφαλισμούς και όλα όσα φρικτά λάβαιναν χώρα στη μαρτυρική χώρα. Όμως πρόσφυγες δεν έρχονται πια από τη Συρία εδώ και αρκετά χρόνια. Από όταν μάλιστα η Δαμασκός με τη βοήθεια Ρωσίας-Ιράν άρχισε να ανακτά τον έλεγχο της χώρας, οι πρόσφυγες των όμορων χωρών (Λίβανος, Ιορδανία) άρχισαν να επιστρέφουν.

Όσοι φεύγουν πλέον από τη Συρία είναι περισσότερο υποστηρικτές όσων την αιματοκύλισαν ή ακόμη χειρότερα, άνθρωποι που μετείχαν σε φρικαλεότητες. Το βάζουν στα πόδια αυτοί που φοβούνται τη σύλληψή τους από το συριακό στρατό.

Σε αυτούς τους λίγους έρχονται και προστίθενται αναρίθμητοι Ασιάτες και Αφρικανοί παράνομοι μετανάστες. 

Και τι λέει το Υπουργείο σε αυτούς που περνούν λαθραία στην Ελλάδα; Ότι όχι δε θα σας κρατήσω στις δομές που είστε τώρα στα νησιά (σωστό αυτό), όχι δε θα σας πάω σε άλλα χωρίς κατοίκους αφού πρώτα η Ε.Ε. μου δώσει πολλά χρήματα ώστε να φτιάξω δομές για να ζείτε αξιοπρεπώς χωρίς όμως ίντερνετ και κινητά μέχρι να επιστρέψετε στον τόπο σας, αλλά θα σας διασκορπίσω σε όλη τη χώρα αναλογικά και θα σας στεγάσω δωρεάν σε ξενοδοχεία και σπίτια που θα σας νοικιάσω ενώ θα κυκλοφορείτε ελεύθεροι. Παράλληλα δεν σκοπεύω να ρωτήσω κανένα για αυτές μου τις αποφάσεις, ούτε να τις νομιμοποιήσω δημοκρατικά. Δηλαδή όχι μόνο δε θα τεθεί θέμα συνεπειών του νόμου, αλλά τρόπον τινά θα σας επιβραβεύσω. Τραγική λεπτομέρεια ότι γηγενείς κάτοικοι αυτής της περιοχής που έχουν πληρώσει φόρους, εισφορές, πήγαν στρατό κ.ο.κ. δεν έχουν που να κοιμηθούν τις νύχτες ή να φάνε.

Και αναρωτιέμαι κι ας το απαντήσει ο καθένας μόνος του, αυτή η παράγραφος της ανακοίνωσης αποτελεί ή όχι ένα κάλεσμα προς όλους να έρθουν στην Ελλάδα; Εσείς αν γνωρίζατε ότι θα έρθετε και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα έχετε δωρεάν στέγη, πιθανότατα επιδόματα και θα κυκλοφορείτε ελεύθεροι, θα θέλατε να έρθετε ή όχι; Θα θέλατε και πολύ καλά θα κάνατε...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail