Εκφασισμός της Ελλάδας; Βουλευτής απειλήθηκε με αγωγές και μηνύσεις επειδή εξέφρασε τη γνώμη του

Daniel_Nebreda / pixabay
Freepen.gr - Το Βασίλη Βιλιάρδο αρκετοί τον έμαθαν τώρα που εξελέγη βουλευτής. Αρκετοί όμως τον γνωρίσαμε αρκετά χρόνια νωρίτερα με τις εκτενείς οικονομικές του αναλύσεις, το εξαιρετικό site του, το analyst.gr, την ευγένεια που πάντα τον διέκρινε και το πόσο προσιτός είναι. Η παρουσία ενός ανθρώπου με κατάρτιση γύρω από την οικονομία μόνο κέρδος είναι για τη Βουλή. 

Ο ίδιος ωστόσο διηγείται μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Καλεσμένος τηλεοπτικής εκπομπής, ρωτήθηκα σχετικά με το επίκαιρο θέμα της Novartis - εάν δηλαδή πιστεύω πως είναι σκάνδαλο ή σκευωρία. Απάντησα λοιπόν πως κατά την υποκειμενική μου άποψη, με βάση τη διεθνή εμπειρία (έμμεσων κυρίως χρηματισμών εκ μέρους της ελβετικής εταιρίας), καθώς επίσης από το ότι στην Ελλάδα δεν γίνεται τίποτα χωρίς τη συμμετοχή της πολιτικής, πρόκειται για σκάνδαλο - όπου όμως ο ΣΥΡΙΖΑ (η Δικαιοσύνη καλύτερα) δεν μπόρεσε να τεκμηριώσει απολύτως τίποτα.

Αμέσως μετά, προς μεγάλη έκπληξη όλων, μου επιτέθηκε ο παρευρισκόμενος εκεί βουλευτής της ΝΔ, με απειλές εναντίον μου για μηνύσεις και αγωγές - επειδή εξέφρασα την υποκειμενική μου άποψη για ένα θέμα, για το οποίο ρωτήθηκα, χωρίς να αναφερθώ σε κανένα όνομα ή να ενοχοποιήσω/κατηγορήσω/προσβάλω κανέναν! Θέλησε δηλαδή να με τρομοκρατήσει δημόσια, απαγορεύοντας μου να έχω άποψη - γεγονός που κατά τη γνώμη μου προϋποθέτει φασιστική αντίληψη, στάση και νοοτροπία, η οποία δεν συνηθιζόταν μέχρι σήμερα στη σύγχρονη Ελλάδα.

Αποδεικνύει δε πως τουλάχιστον ορισμένα στελέχη της ΝΔ, εάν όχι το κόμμα, μετά την παταγώδη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει πιστός στην ιδεολογία του, να μην αντιστρέψει το δημοψήφισμα και να μην εφαρμόσει την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων, έχουν αποθρασυνθεί εντελώς - νομίζοντας πως έχουν πλέον το δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν και να τρομοκρατούν τους πάντες με «κυρώσεις», εάν δεν συμφωνούν με αυτά που τα ίδια πιστεύουν!

Το γεγονός αυτό με τη σειρά του, κρίνοντας επί πλέον από το Επιτελικό Κράτος που ψηφίσθηκε στο σύνολο του από τους 158 βουλευτές που ουσιαστικά «αποφασίζουν και διατάζουν», χωρίς να δίνουν σημασία στις ψήφους των άλλων κομμάτων, δίνει την εντύπωση πως προωθείται σταδιακά ο εκφασισμός της Ελλάδας - όχι από τη Χρυσή Αυγή που νόμιζε κανείς, αλλά από πολλά στελέχη της ΝΔ (ποτέ δεν πρέπει να γενικεύει κανείς).

Κατά την άποψη μου λοιπόν οι εξελίξεις αυτές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, ενώ αναβιώνουν συνθήκες του παρελθόντος που δεν θα έπρεπε - αφού έκτοτε όφειλε να έχει ωριμάσει η ελληνική πολιτική, όπως επίσης η ελληνική κοινωνία. Οι απειλές και η τρομοκράτηση των Ελλήνων, έτσι ώστε να φοβούνται να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη και τις απόψεις τους, δεν είναι δείγμα ενός πολιτισμένου κράτους - ενώ είναι ασφαλώς ντροπή για μία χώρα, όπως η Ελλάδα, η οποία είναι κοιτίδα της Δημοκρατίας.

Ελπίζω βέβαια να επρόκειτο για μία λανθασμένη παρόρμηση ενός πολιτικού που δεν εκτίμησε σωστά αυτά που έλεγε - κάτι που θα φανεί στο προσεχές μέλλον, όπου οι Έλληνες θα κρίνουν εάν ενέργησαν σωστά δίνοντας «λευκή επιταγή» σε ένα κόμμα που είναι οπαδός των μνημονίων και στο οποίο οφείλεται τόσο η υπερχρέωση του 2009, όσο και η υπογραφή του εγκληματικού PSI (όπου η Ελλάδα παρέδωσε αμαχητί αφενός μεν την εθνική της κυριαρχία, αφετέρου τα περιουσιακά της στοιχεία).


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail