Έγκυος απέβαλε το μωρό της και την έστειλαν αυθημερόν πίσω στη φυλακή!

Freepen.gr - Η Hanife Çiftçi, η οποία φυλακίστηκε τον Ιούνιο όταν ήταν επτά εβδομάδες έγκυος λόγω των εικαζόμενων συνδέσεών της με το κίνημα Gülen, έχασε το αγέννητο μωρό της και την ίδια ημέρα εστάλη πίσω στη φυλακή από το νοσοκομείο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος tr724 την Τετάρτη.

Η Çiftçi, ο οποίος προφυλακίστηκε στις 27 Ιουνίου στο Osmaniye στη νότια Τουρκία παρόλο που είχε επιπλοκές και αιμορραγία κατά την κύησή της. Τελικά νοσηλεύτηκε στις 31 Ιουλίου. Αποδείχθηκε ότι το 12-εβδομάδων μωρό δεν είχε καρδιακό παλμό και οι γιατροί της πήραν το παιδί.

O οργανισμός Advocates of Silenced Turkey αναφέρει ως αιτία των επιπλοκών της εγκυμοσύνης της κοπέλας τις συνθήκες της φυλακής.

Αν και η γυναίκα είχε τον κίνδυνο να αναπτύξει μια λοίμωξη μετά την επέμβαση λόγω των ανθυγιεινών συνθηκών στη φυλακή, οδηγήθηκε πίσω στο κελί της ξανά παρά τις διάφορες αναφορές που απαιτούσαν την απελευθέρωσή της.

Ο σύζυγος της Çiftçi, Salih, ανήρτησε στο Twitter: "Είναι δύσκολο να καταλάβουμε αυτή την έλλειψη συνείδησης".

Image
Η Hanife Çiftçi θα εμφανιστεί στο δικαστήριο για πρώτη φορά στις 2 Οκτωβρίου ενώ είναι μητέρα τριών ακόμη παιδιών, τα οποία την στερούνται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail