Τους καθαίρεσαν από καθηγητές κι επέστρεψαν στο Πανεπιστήμιο ως φοιτητές!

ΑFΡ / ΟΖΑΝ ΚΟSΕ
Freepen.gr - Τρεις Τούρκοι ακαδημαϊκοί που έχουν προηγουμένως καθαιρεθεί με κυβερνητικά διατάγματα έχουν περάσει τις εξετάσεις για την είσοδο στο πανεπιστήμιο σε εθνικό επίπεδο και είναι τώρα σε θέση να εγγραφούν ως φοιτητές, ανέφερε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Gazete Duvar την Τετάρτη.

Ο Dinçer Demirkent, ο Canberk Gürer και ο Onur Can Taştan, οι οποίοι εργάζονταν στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας μέχρι να απολυθούν με τα διατάγματα της τουρκικής κυβέρνησης, έχουν τώρα το δικαίωμα να επιστρέψουν ως φοιτητές.

"Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να καταστήσουμε τον τόπο ένα πραγματικό πανεπιστήμιο", δήλωσε ο Demirkent.

Ένας άλλος εκδιωχθείς ακαδημαϊκός, ο Cenk Yiğiter, ο οποίος είχε προηγουμένως αποκλειστεί από την επιστροφή του στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας ως φοιτητής λόγω μιας νέας προϋπόθεσης για "καμία προηγούμενη απόλυση από δημόσια υπηρεσία" που προστέθηκε στους κανονισμούς εισδοχής, είναι επίσης έτοιμος να εγγραφεί μετά από μια νικηφόρα νομική ενάντια στο πανεπιστήμιο.

"Ο τόπος δεν είναι ο ίδιος. Είναι ένα πανεπιστήμιο που πέρασε μια σφαγή. Δεν θα μπορέσουμε να βρούμε πολλούς από τους πολύτιμους καθηγητές μας", δήλωσε ο Yiğiter.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail