Ο Πούτιν παραγγέλνει «εξαντλητική» απάντηση απέναντι στη δοκιμή των αμερικανικών πυραύλων

Global Look Press/U.S. Navy
Freepen.gr - Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα εξετάσουν λεπτομερώς μια πρόσφατη δοκιμή πυραύλων κρουζ που διενήργησαν οι ΗΠΑ μετά την απομάκρυνση τους από τη συνθήκη INF και θα εξετάσουν αμοιβαία μέτρα. Ωστόσο, η Μόσχα λέει ότι δεν στοχεύει να εμπλακεί σε κούρσα εξοπλισμών όπως σημειώνει το RT.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε το Υπουργείο Άμυνας και άλλους φορείς να «μελετήσουν το επίπεδο απειλής που θέτουν αυτές οι ενέργειες των ΗΠΑ και να λάβουν εξαντλητικά μέτρα για να προετοιμάσουν μια συμμετρική απάντηση».

Ο Πούτιν μίλησε μόλις λίγες μέρες μετά το αμερικανικό στρατιωτικό τεστ - που αφορούσε μια έκδοση εδάφους του πυραύλου κρουζ Tomahawk ο οποίος ταξίδεψε περίπου 500 χιλιόμετρα (310 μίλια) πριν χτυπήσει ένα ψεύτικο στόχο.

Ο τύπος όπλου που πυροδοτήθηκε από ένα παγκόσμιο σύστημα εκτόξευσης Mk-41 στην Καλιφόρνια απαγορευόταν βάσει της συνθήκης για τις πυρηνικές δυνάμεις (INF) του 1987, από την οποία επίσημα αποσύρθηκε από τις ΗΠΑ στις 2 Αυγούστου.

Η Ουάσινγκτον αρνήθηκε σθεναρά την πιθανότητα πυροδότησης ενός πυραύλου Tomahawk από το επίγειο Mk-41", δήλωσε ο Πούτιν, οπότε κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την παραβίαση της παλαιότερης συνθήκης. Δεν ήταν μυστικό για τη Ρωσία "ότι οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει απαγορευμένα όπλα για πολύ καιρό" ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail