Σκανδαλωδώς το κράτος μπαίνει μπάστακας σε γραφεία και επιχειρήσεις

PublicDomainPictures / pixabay
Σε λίγους μήνες η υποχρεωτική τιμολόγηση μέσω taxisnet θα είναι υποχρεωτική για όλους. Άλλη μια παρεμβατική ενέργεια του κράτους-μπαμπούλα στην οικονομία. Τα λογιστήρια λοιπόν θα κάνουν διπλή δουλειά αφού θα πρέπει να τιμολογούν τους πελάτες τους και μέσω taxis.

Του Στρατή Μαζίδη

Δε φαντάζομαι ότι οργανωμένα λογιστήρια και νοικοκύρηδες επαγγελματίες θα καταργήσουν τον τρόπο που εργάζονταν μέχρι σήμερα. Ούτε θα λένε στο συνεργάτη, μην στείλεις το τιμολόγιο θα μπω στο taxis να δω (αν καταφέρω να μπω μιας και ενίοτε πέφτει).

Δυστυχώς δήθεν αριστεροί και τάχα φιλελεύθεροι δεν αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα δεν είναι πως απουσιάζει ο μπάστακας μέσα στα γραφεία αλλά η κοινή λογική στη φορολογική πολιτική της χώρας.

Με το να δημιουργείς επιπρόσθετη αχρείαστη δουλειά σε μια εποχή όπου η πλειοψηφία διαθέτει ηλεκτρονικό βιβλίο εσόδων-εξόδων και τα λογιστήρια ενημερωμένα προγράμματα τα οποία με ένα κλικ έχουν έτοιμες τις αναγκαίες δηλώσεις συμπληρωμένες, σε τι αποσκοπείς; Στο να περιορίσεις την ούτως ή άλλως ανύπαρκτη ελευθερία;

Το πρόβλημα δεν είναι αν θα ανέβει το τιμολόγιο κατεύθειαν στο taxisnet αλλά αν υπάρχει δουλειά για να κοπεί τιμολόγιο και αυτό δεν μπορεί να συμβεί όσο υπάρχουν προκαταβολές φόρου 100%, τέλος επιτηδεύματος και ΦΠΑ στο 24%.

Μάλλον όμως δεν είναι η οικονομία που τους ενδιαφέρει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail