Πως το ρωσικό Τ-90 έγινε ο νυχτερινός εξολοθρευτής των τζιχαντιστών στη Συρία

Freepen.gr - Κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών ωρών της νύχτας, οι τζιχαντιστές καταδιώκονται στη μεγάλη πεδιάδα της βόρειας επαρχίας της Hama με άρματα μάχης T-90, καθώς ο Συριακός Στρατός εκμεταλλεύεται πλήρως τα ανώτερα συστήματα όπλων του άρματος σε συνδυασμό με μοναδική τακτική για να προχωρήσει στην περιοχή που ελέγχεται από τους τρομοκράτες, αναφέρει η ιστοσελίδα muraselon.com.

Η εν λόγω ανώτερη τεχνολογία είναι τα συστήματα εντοπισμού θερμικής όρασης και ψηφιακού ελέγχου πυρός που είναι εξοπλισμένο το T-90 (συγκεκριμένα η παραλλαγή «Α») και η τακτική που χρησιμοποιείται είναι η νυχτερινή επιδρομή από σημείο σε σημείο.

Η πρόσβαση στον εξοπλισμό νυχτερινής όρασης αποτελεί σπάνιο στοιχείο ακόμη και για τις πιο εξοπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες, ενώ οι ειδικές και πλέον σχεδόν όλες οι δυνάμεις του συριακού στρατού αποκτούν περισσότερη τεχνολογία με κάθε μέρα.

Δεδομένης της επίπεδης γεωμορφολογίας της περιοχής όπου επιτίθεται ο στρατός, τα T-90 έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν μακριά στην απόσταση με τη βοήθεια της θερμικής όρασης και να χτυπούν με τη βοήθεια των ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός. Ένα καταγεγραμμένο παράδειγμα αυτής της δυνατότητας δόθηκε περίπου πριν από δύο εβδομάδες που έδειξε ότι ένα Τ-90 εξολόθρευσε ένα ισλαμιστή τεχνικό σε απόσταση σχεδόν πέντε χιλιομέτρων κατά τις νυχτερινές ώρες.

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ελίτ των Tiger Forces ξεκινά τις επιθέσεις της γύρω στα μεσάνυχτα, εξουδετερώνοντας τις θέσεις των εξτρεμιστών μία κάθε φορά γύρω από τις πόλεις και τα λόφους που πρόκειται να απελευθερωθούν. Τέλος, όταν οι μαχητές είτε σκοτώνονται όλοι είτε έχουν κουραστεί από το γεγονός ότι δεν έχουν προστασία και υποχωρούν, οι στρατιώτες των δυνάμεων των Tiger Forces ξεκινούν την επίθεσή τους στον συγκεκριμένο στόχο.

Σε αυτό το σενάριο, οι τζιχαντιστές είναι σχεδόν εξίσου απελπισμένοι, όπως όταν δέχονται επίθεση ακριβείας από αέρος καθώς βρίσκονται σε εμπλοκή με έναν εχθρό που μπορεί να τους δει, αλλά οι ίδιοι δεν μπορούν να εντοπίσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail