Όσο εμείς περιμένουμε κυρώσεις, προχωρά το εργοστάσιο της Volkswagen στην Τουρκία

Freepen.gr - Όσο ο Ελληνισμός ονειρεύεται κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειές της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Κατάρ διαδραμάτισε αποτελεσματικό ρόλο στα σχέδια της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής στην Τουρκία, ανέφερε την Κυριακή η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

Η εταιρεία επενδύσεων (QIA) του Κατάρ, η οποία κατέχει το 17% της Volkswagen, κάλεσε την εταιρεία να επενδύσει στην Τουρκία, ανέφερε η εφημερίδα, με το φιλικό στην Αγκυρα fund να ψηφίζει υπέρ της Τουρκίας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Volkswagen.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει τα σχέδιά της για εργοστάσιο 1,3 δις ευρώ κοντά στην πόλη της Σμύρνης, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Automobilwoche.

Το εργοστάσιο θα παράγει επίσης και μοντέλα της θυγατρική της Volkswagen, Skoda ανέφερε το περιοδικό, προσθέτοντας ότι τα σχέδια δεν είχαν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail