470.237 δια δύο, ξέρει πόσο κάνει και τι σημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Pixapopz / pixabay
Τα ποσοστά άλλοτε λένε και άλλοτε όχι την αλήθεια κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις. Οι αριθμοί όμως αποτελούν πάντα αντανάκλαση της πραγματικότητας. Αυτή δεν αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευχάριστη για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία επανήλθε μεν στην κυβέρνηση με μια καθαρή νίκη (για όσους ψήφισαν) αλλά ως εκεί.

Του Στρατή Μαζίδη

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου η Νέα Δημοκρατία απέσπασε 2.251.411 ψήφους έναντι 1.781.174 του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά τους είναι 470.237 ψήφοι. Αυτό αν το διαιρέσουμε με το δύο μας κάνει 235.118-9 ψήφους, όσους δηλαδή χρειάζεται να πάρεις από τη μία πλευρά για να ισοσταθμίσεις την άλλη.

Η διαφορά σε ψήφους των δύο κομμάτων είναι διακριτή, είναι σημαντική αλλά μπορεί να είναι παροδική και δυνάμενη να αλλάξει στο πέρασμα του χρόνου όταν αρχίσει η κυβερνητική φθορά της ΝΔ και ο κόσμος ξεχάσει ότι κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 όπου είδαμε όσα δεν είχαμε δει προηγουμένως.

Μια αντιστοίχου περίπου μεγέθους διαφορά 400.000 ψήφων είχαν τα δύο κόμματα το Σεπτέμβριου του 2015. Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια να ισοφαριστεί και να αλλάξει πλευρά.

Σε κάθε περίπτωση τις απλές αριθμητικές πράξεις θα πρέπει να τις έχει κατά νου ο πρωθυπουργός απέναντι σε μια αντιπολίτευση που έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι καθώς επίσης ένα ευμετάβλητο εκλογικό σώμα.

Το μυστικό για τον κ. Μητσοτάκη θα είναι τα φορολογικά βάρη. Όσο περισσότερο τα ελαφρύνει για όλους, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail