Οι δρόμοι μας κριτήριο της αξίας των επιδιώξεών μας...


Τα δεινά τούτης της κοινωνίας, αλλά και γενικότερα οι διαφωνίες των ανθρώπων και των λαών, προέρχονται από την εκλογή των δρόμων. Οποιαδήποτε αξία κι αν έχουν τα τέρματα, οι δρόμοι που ακολουθούνται έχουν μεγαλύτερτη αξία. Μεταφορικά το τέρμα λογίζεται σαν τον καρπό μιας επιδίωξης και μιας προσπάθειας.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Το μέτρο προσδιορίζεται, όπως άλλωστε και κάθε μέτρο, από τη λογική λειτουργία που προσδιορίζει την τιμή και το κόστος κάθε πορείας. Για την εκτίμηση αυτών των συνθηκών καταφεύγουμε στην ιδέα των μεταβολών. Οι μεταβολές είναι στοιχεία της κοσμικής λογικής. Χωρις τις μεταβολές δεν μπορεί να αποκατασταθούν ισορροπίες.

Το τεράστιο εγχώριο ψέμα της πολιτικής περί "κανονικότητας" και "σταθερότητας" εντάσσεται στη μονοσήμαντη πορεία των πραγμάτων που οδηγεί στο αδιέξοδο. Οι συνθέσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές υπακούουν στο νόμο των θέσεων και των αντιθέσεων. Η σταθερότητα και η στασιμότητα είναι φανταστικές καταστάσεις, ενώ στην πραγματικότητα αναπτύσσονται διαρκώς μεταβαλλόμενα καθεστώτα.

Η πρωτόγονη αδυναμία να συλλάβει το νόημα των μεταβολών προκαλούσε τη συσσώρευση και των ξέσπασμα αυτών των μεταβολών και σαν αναπόφευκτο αποτέλεσμα την εμφάνιση των καταστροφών.

Η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι οι μεταβολές που δεν προπαρασκευάστηκαν οι άνθρωποι για να τις αντιμετωπίσουν. Οι μεταβολές σε αντίθεση με τη σταθερότητα εξασφαλίζουν την πρόοδο, την τελειότητα. Ο χώρος που κατέχεται από την αντίληψη της σταθερότητας προσδιορίζει και το μέγεθος του προβλήματος.

Με την εξέλιξη και τις μεταβολές δημιουργούνται διαρκώς καινούργια πεδία ισορροπιών. Τις ισορροπίες επιδίωκει να αποκαθιστά η λογική λειτουργία. Όταν η ανθρώπινη λογική κατορθώσει να παρακολουθεί και να εκτιμά τις μεταβαλλόμενες καταστλασεις και να αποκαθιστά τις επιβαλλόμενες ισορροπίες, θα έχει πετύχει το μεγαλύτερο σκοπό των αιώνων. Θα έχει καταγήσει τις συγκρούσεις και μεγάλο μέρος των δεινών
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail