«Στυμμένη λεμονόκουπα» χάνει και το βραβείο νόμπελ!

Παρά τις πολλές ελπίδες που εντέχνως καλλιεργήθηκαν, τελικά οι πιθανότητες να βραβευτεί ο κ. Τσίπρας με το νόμπελ ειρήνης έχουν ελαχιστοποιηθεί. Ακόμα και οι λονδρέζοι Landbrokes κατατάσσουν το βαλκανικό δίδυμο Τσίπρα-Ζάεφ μόλις στην πέμπτη θέση στη λίστα των υποψηφίων, με πιθανότητες μόλις 8%. 


Το μεγάλο φαβορί του στοιχήματος για το φετινό νόμπελ, με 33% έως 50%, είναι η νέα «αγία» του οικολογικού κινήματος και «ψυχή» των μαθητικών διαδηλώσεων «Fridays for Future» για την «σωτηρία του πλανήτη», Γκρέτα Τούνμπεργκ. Η 16χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία που με τις σοκαριστικές προειδοποιήσεις της για επερχόμενες «σκηνές αποκάλυψης» λόγω των κλιματικών αλλαγών προσέδωσε στη δημόσια συζήτηση για το κλίμα τέτοιες δραματικές – «προφητικές» διαστάσεις που προκαλούνται αναταράξεις στο πολιτικό τοπίο αρκετών ευρωπαϊκών χωρών και κάνει πολλούς να μιλούν πλέον για κατευθυνόμενη από τα ΜΜΕ «πράσινη υστερία».

Όσο για τον κ. Τσίπρα, παρά την εθνική μειοδοσία που διέπραξε στο Σκοπιανό, τα ανοιχτά σύνορα που αποδέχτηκε στο μεταναστευτικό, τις αυταπάτες και τα ατέλειωτα Ναι στις απαιτήσεις των δανειστών, φαίνεται πως η «στυμμένη λεμονόκουπα» είναι μια έκφραση που ταιριάζει στην περίπτωσή του. Τουλάχιστον ότι αφορά στο βραβείο νόμπελ και τις προφανείς σκοπιμότητες που το διέπουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail