Διορία δύο εβδομάδων στην Τουρκία για να ακυρώσει τους S-400 αλλιώς έρχονται βαρύτατες κυρώσεις

Sefa Karacan | Anadolu Agency
Freepen.gr - Η Τουρκία έχει λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες για να αποφασίσει εάν θα ολοκληρώσει μια πολύπλοκη συμφωνία όπλων με τις Η.Π.Α. ή θα διακινδυνεύσει σοβαρές κυρώσεις ολοκληρώνοντας την απόκτηση των πυραύλων αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία, σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα, μεταδίδει το cnbc.com.

Μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου, η Τουρκία καλείται να ακυρώσει μια συμφωνία 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Ρωσία και αντ 'αυτού να αγοράσει το αμερικάνικο αμερικανικό σύστημα πυραυλικής άμυνας Patriot της Raytheon - ή να απομακρυνθεί από το πρόγραμμα F-35 της Lockheed Martin, αεροσκάφη, να αντιμετωπίσει την πιθανή επιβολή αμερικανικών κυρώσεων και να διακινδυνεύσει τη θέση της στο ΝΑΤΟ, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

Όπως είναι σήμερα, η τρέχουσα προσφορά του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι η τελευταία πρόταση, υποστηρίζουν πολλές πηγές που μίλησαν για το θέμα με την προϋπόθεση της ανωνυμίας δήλωσαν στο CNBC όταν ρωτήθηκαν αν η προθεσμία είχε περιθώρια για περισσότερες επεκτάσεις.

"Οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να προμηθεύονταιν στρατιωτικό εξοπλισμό που είναι διαλειτουργικός με τα συστήματα του ΝΑΤΟ. Ένα ρωσικό σύστημα δεν θα ανταποκρινόταν σε αυτό το πρότυπο", δήλωσε ανώνυμα ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

"Υπογραμμίζουμε ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πολύ πραγματικές και αρνητικές συνέπειες εάν ολοκληρώσει την παράδοση S-400", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail