Νέο νομοσχέδιο στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ζητά να σπάσει το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Freepen.gr - Τρεις Αμερικανοί γερουσιαστές εισήγαγαν ένα νομοσχέδιο που υποστηρίζει την αναπτυσσόμενη συμμαχία στην ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου ενώ ζητά την παύση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων Ahval, επικαλούμενος την εφημερίδα Καθημερινή.

Το νομοσχέδιο προτάθηκε από τους εκπροσώπους των Δημοκρατικών Τεντ Ντέτς και Ντέιβιντ Τσιτσίλιν και τον Δημοκρατικό Γκας Μπιλιράκη.

Αυτό ήρθε σε συνέχεια ενός νομοσχεδίου που παρουσίασαν οι γερουσιαστές Marco Rubio και Robert Menendez τον Απρίλιο για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο. Το νομοσχέδιο αυτό περιελάμβανε αυξημένη αμυντική στήριξη για τους γείτονες της Τουρκίας και αναστολή της παράδοσης 100 μαχητικών αεροσκαφών F-35 των ΗΠΑ που έχει παραγγείλει η Τουρκία, αν ολοκληρώσει την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία.

Εκτός από την εντατικοποίηση της συμμετοχής των ΗΠΑ στις περιφερειακές ενεργειακές επιδιώξεις στην ανατολική Μεσόγειο, το νομοσχέδιο αποσκοπεί επίσης στη βελτίωση της αμυντικής συνεργασίας με τα περιφερειακά κράτη, επιτρέποντας την παροχή βοήθειας για την ασφάλεια στην Ελλάδα και άρση υφιστάμενου εμπάργκο στις μεταφορές όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ένας άλλο νομοσχέδιο για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο τον Απρίλιο του 2018 δεν είχε εγκριθεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail