Τουρκία δίχως Τούρκους; Ένας στους τέσσερις νέους θέλει να φύγει στο εξωτερικό

Freepen.gr - Το κύριο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αντιπολίτευσης δημοσίευσε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία το ένα τέταρτο του νεαρού πληθυσμού της χώρας ενδιαφέρεται να εγκατασταθεί σε άλλες χώρες, ανέφερε την Πέμπτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24 και υπογραμμίζει το turkishminute.com.

Η έκθεση δημοσιεύθηκε με την ευκαιρία της εκατονταετηρίδας της 19ης Μαΐου 1919, μια ημερομηνία που επίσημα τιμάται στην Τουρκία κάθε χρόνο ως "Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού".

Ανέφερε ότι ένας στους τέσσερις νέους ανθρώπους στοχεύει να μετακομίσει στο εξωτερικό για καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης, περισσότερη ατομική ελευθερία και υψηλότερης ποιότητας εκπαίδευση.

Αυτοί οι νεαροί Τούρκοι δεν είναι σε θέση να προβλέψουν ένα μέλλον για τον εαυτό τους στη χώρα τους, που θεωρούν ότι δεν έχουν την ελευθερία σκέψης.

Η ανεργία των νέων σημειώθηκε ως άλλο σημαντικό πρόβλημα, καθώς η κυβερνητική υπηρεσία επίσημων στατιστικών ανακοίνωσε ποσοστό ανεργίας 26,7% για την ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών τον Ιανουάριο του 2019, ποσοστό που ήταν 19,9% τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους.

Συνολικά το 27,2% της ηλικιακής ομάδας 15 έως 29 ετών στην Τουρκία δεν εργάζεται ούτε πηγαίνει στο σχολείο, περίπου δύο φορές τον μέσο όρο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ (13,4%).

Ένα άλλο συμπέρασμα είναι ότι η ανεργία είναι υψηλότερη στους αποφοίτους των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σύγκριση με εκείνους με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η Τουρκία κατέλαβε την 99η θέση από τις 137 χώρες στην ποιότητα της εκπαίδευσης το 2018, κάτω από χώρες όπως το Κατάρ, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, το Ιράν και το Πακιστάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail