Εκβιάζει η Αγκυρα τις ΗΠΑ: Δε σας παίρνει οικονομικά να μας χάσετε ούτε να μας εκδιώξετε από το F-35

Metin Aktas - Anadolu
Freepen.gr - Η σχέση της Τουρκίας με τις Η.Π.Α. πρέπει να βασίζεται στην εμπιστοσύνη, τις κοινές αξίες και τα κοινά συμφέροντα, δήλωσε ο Ibrahim Kalin, προεδρικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα. Ο Kalin δήλωσε ότι οι απειλές της Ουάσινγκτον μόνο θα βλάψουν τις διμερείς σχέσεις σε μια διάσκεψη που διοργανώθηκε από το αμερικανικό-τουρκικό συμβούλιο.

Ανέφερε κάποιες θετικά σημεία μεταξύ των δύο χωρών, όπως η θέση του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για αύξηση του όγκου συναλλαγών στα 75 δισ. Δολάρια, αλλά στάθηκε και στο ζήτημα των S-400 και των αεροσκαφών F-35.

Η εξαίρεση της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 δεν θα τιμωρήσει την Άγκυρα αλλά το όλο πρόγραμμα, δήλωσε ο Kalin.

"Πρέπει πραγματικά να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της εμπιστοσύνης", είπε. Ο Kalin δήλωσε ότι το είδος της γλώσσας που περιλαμβάνει όρους όπως οι κυρώσεις θα προκαλέσει τελικά μια "πληγή σε αυτή τη σχέση".

"Αντί να χρησιμοποιήσουμε τη γλώσσα των απειλών με τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, πιστεύω ότι οι άνθρωποι εδώ στο Κογκρέσο καθώς και αυτή η διοίκηση πρέπει να κατανοήσουν τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια", δήλωσε ο Kalin.

"Δεν νομίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την οικονομική δυνατότητα να χάσουν την Τουρκία", σχολίασε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail