Ο Τσαβούσογλου αισθάνεται περήφανος για την τουρκική ιστορία που είναι γεμάτη αίμα αθώων

Freepen.gr - Οι Τούρκοι είναι περήφανοι για την ιστορία τους επειδή δεν έχουν διαπράξει γενοκτονία ούτε έχουν συμμετάσχει στην αποικιοκρατία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, υποσχόμενος ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θα μείνει σιωπηλή ενάντια σε «ορισμένες χώρες που προσπαθούν να κάνουν διάλεξη στην Τουρκία για την ιστορία» αναφερόμενος στις κινήσεις σε Γαλλία κι Ιταλία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

"Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας, διότι η ιστορία μας δεν είχε ποτέ γενοκτονίες. Και δεν υπάρχει αποικιοκρατία στην ιστορία μας", δήλωσε ο Çavuşoğlu σε μια εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Selçuk στο Ικόνιο.

Η Τουρκία δεν πρόκειται να πάρει ποτέ μαθήματα ιστορίας από εκείνους που έχουν ξεχάσει την ιστορία των χωρών τους και δεν θα διστάσει να δώσει ένα μάθημα σε όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την ιστορία της Τουρκίας, δήλωσε ο Çavuşoğlu, θυμίζοντας έμμεσα μια διαμάχη που είχε με μια Γαλλίδα βουλευτή την περασμένη εβδομάδα στην Αττάλεια στο περιθώριο μιας συνόδου του ΝΑΤΟ.

"Η Γαλλία είναι η τελευταία χώρα που μπορεί να κάνει διάλεξη στην Τουρκία για τη γενοκτονία και την ιστορία", δήλωσε ο Çavuşoğlu. "Η Γαλλία πρέπει να σκεφτεί τη σκοτεινή ιστορία της στη Ρουάντα και την Αλγερία", πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail