Πριν καν ορκιστούν Δήμαρχοι στο Ντιγιάρμπακιρ και τους κυνηγά ο εισαγγελέας για τραγούδι που έλεγαν άλλοι!

Diyarbakır co-mayors Adnan Selçuk Mızraklı (L) and Hülya Alökmen Uyanık. PHOTO: Artı Gerçek
Freepen.gr - Ο Γενικός Εισαγγελέας του Ντιγιαρμπακίρ ξεκίνησε την Παρασκευή έρευνα σχετικά με τους εκλεγμένους συνδημάρχους του Ντιγιαρμπακίρ, Άντσαν Σέλτσουκ Μιζρακί και τη Χούλια Αλόκμεν Ουγιάνικ από το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα του Λαού (ΗDΡ) σχετικά με ισχυρισμούς για τη διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας, όπως ανέφερε ο δικτυακός τόπος ειδήσεων Diken.

Το γραφείο του εισαγγελέα ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Ντιγιαρμπακίρ, στην οποία συμμετείχαν οι δύο εκλεγμένοι δήμαρχοι, τα μέλη του κόμματος τραγουδούσαν συνθήματα υπέρ του απαγορευμένου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και του φυλακισμένου ηγέτη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Τον Οκτώβριο του 2016 οι συνδήμαρχοι του Ντιγιαρμπακίρ Γκιουλτέν Κισανάκ και Φιράτ Ανλί από το ίδιο κόμμα συνελήφθησαν για τρομοκρατικές κατηγορίες και η τουρκική κυβέρνηση διόρισε έναν διαχειριστή για τη λειτουργία του δήμου.

Πριν από τις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλούσε τους υποψηφίους με αντικαταστάτες από τους διαχειριστές εάν είχαν οποιεσδήποτε σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail