Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την παρακεταμόλη

Ελάχιστα είναι τα πράγματα που γνωρίζουμε για τους αγαπημένους συμμάχους του ανοσοποιητικού μας συστήματος, δηλαδή τα παυσίπονα.

Αναδημοσίευση από: onmed.gr

Στην πραγματικότητα, το μόνο που μας νοιάζει από τη στιγμή που θα βάλουμε το δισκίο στο στόμα μας, είναι πόση ώρα θα περάσει μέχρι να μας ανακουφίσει από τον πόνο. Οι ουσίες με τις περίεργες ονομασίες στη συσκευασία, μας είναι εντελώς άγνωστες, οπότε καταλήγουμε να «βαφτίζουμε» την ουσία με το ίδιο το όνομα του φαρμάκου που -φυσικά- μας είναι πολύ πιο γνώριμο.

Ποιο είναι, όμως, το μαγικό συστατικό που μας «βγάζει» κάθε φορά από τη δύσκολη θέση του πόνου και ανακουφίζει τον οργανισμό μας;

Η χημική ουσία που συναντάμε στα παυσίπονα είναι η ουσία της παρακεταμόλης (Paracetamol) με χημικό τύπο C8H9NO2 και είναι το πιο διαδεδομένο παυσίπονο. Πρόκειται μία ουσία με έντονη αναλγητική και αντιπυρετική δράση, που για να τη λάβει ένας ασθενής δεν χρειάζεται να διαθέτει συνταγή υπογεγραμμένη από το γιατρό. Στην παρακεταμόλη ή ακεταμινοφαίνη οφείλουμε την άμεση ανακούφιση μας από τον πόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.depon.com.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail