Το μπυρόνι και το μπιτόνι


Δεν υπάρχει καμμιά σωτηρία γι αυτή τη χώρα. Δεν είναι μόνο το υπερμνημόνιο του Τσίπρα που κατάστρεψε ολοκληρωτικά τη χώρα. Είναι η παντελής απουσία μιας χαραμάδας ελπίδας. Είναι η ηχηρή απουσία ανθρώπων του πνεύματος από την πολιτική ζωή, όχι στρατευμένων σε κάποιο κόμμα, έρμαια των πολιτικάντηδων, ανθρώπων που μπορούν να αρθρώσουν 10 λέξεις, έναν λόγο πολιτικό για την διάλυση της χώρας.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Βρίσκομαι εδώ και 4 χρόνια εκτός Ελλάδας με κάποια διαλείμματα και όταν επιστρέφω για διακοπές μαυρίζει η ψυχή μου με όσα βλέπω. Αγαπημένα πρόσωπα περνάνε τον προσωπικό τους Γολγοθά προσπαθώντας να επιβιώσουν σε ένα κολαστήριο, που θα μπορούσε κάτω απο άλλες συνθήκες να είναι επίγειος παράδεισος.

Είχα μια "συζήτηση" με έναν απο τα μέλη του Ρουβίκωνα στο twitter. Προσπάθησα δηλαδή να του επισημάνω, μάταια όπως αποδείχθηκε, ότι ουσιαστικά, ίσως χωρίς να το θέλουν, έχουν γίνει δεκανίκι της σημερινής μνημονιακής κυβέρνησης. Της πιό άγριας που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα και της πιό χυδαίας.

Δυστυχώς η μόνη αντίδραση που δεν καταπνίγεται με δακρυγόνα και προληπτικές προφυλακίσεις είναι αυτή του Ρουβίκωνα. Η επανάσταση που δεν ήρθε και δε θα έρθει ποτέ γιατι η φιλοσοφία της συνοψίζεται σε ένα μπυρόνι και ένα μπιτόνι και έναν ακτιβισμό πρίν και έναν μετά.

Αναρχικός χώρος είναι και αυτός του Ρουβίκωνα όπως είναι και αυτός των Πυργιτών αλλά και αυτός του Καραμπελιά.

Αναρχισμός φυσικά δεν είναι να πλακώσεις στις σφαλιάρες τον γιατρό που πήρε φακελάκι, ούτε να πετάξεις μπογιές και τρικάκια και να φύγεις. Κλείνεις το μάτι στην εξουσία έτσι ανοίγοντας για λίγο τη βαλβίδα εκτόνωσης της πολιτικής χύτρας που πολτοποιεί τις ζωές εκατομμυρίων ελλήνων.

Αναρχισμός δεν είναι να μισείς οτιδήποτε ελληνικό, η εξουσία σήμερα, ας μη γελιέται κανείς δεν είναι ελληνική, ξενόδουλη είναι. Είναι αυτή των τοκογλύφων κατσαπλιάδων που οι σημερινοί μνημονιακοί άρχοντες, ξεδιάντροπα τους αποκαλούν "οι θεσμοί"

Την ίδια ώρα που η υπόλοιπη Ευρώπη αναπτύσσεται, την ίδια ώρα που οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο μετασχηματίζονται ψηφιακά για να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις τις εποχής, στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες κλείνουν απο την υπερφορολογία, αυτή που είναι "απαραίτητη" για τους μνημονιακούς "σωτήρες" για να χτίσουν οικονομικά μαξιλαράκια, να ανακεφαλαιοποιήσουν για πολλοστή φορά τις τράπεζες και να ξεπληρώσουν τα μιζοδάνεια των δανειστών.

Την ίδια ώρα που σε ευρωπαϊκά σούπερμαρκετ έχουν στην είσοδο καλαθάκια για δωρεές τροφίμων για τα αδέσποτα ζώα, στην Ελλάδα υπάρχουν καλαθάκια για τρόφιμα για...αδέσποτους ανθρώπους.

Σε λίγους μήνες θα έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ 2 μνημονιακών πολιτικών. Της προηγούμενης και της τωρινής. Οι διαφορές τους ελάχιστες, συνοψίζονται όχι στην επίλυση της κρίσης αλλά στον τρόπο διαχείρισής της.

Είτε βάλεις 5 ευρώ εισιτήριο για τα νοσοκομεία είτε κάνεις δωρεάν την είσοδο για όλους το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο. Τα ίδια χρήματα θα πάνε στα νοσοκομεία για τον ίδιο αριθμό ασθενών. Πολλαπλασιασμός του άρτου και των ιχθύων δεν υπάρχει στη μνημονιακή Ελλάδα. Υποβάθμιση της υγείας λοιπόν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Και το ψευτοδίλημμα είναι τα 5 ευρώ του Γεωργιάδη ή το δωρεάν των σημερινών μνημονιακών αντί η λύση να είναι η παραδειγματική τιμωρία όσων λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όσο παραγράφονται ή μετατρέπονται με νόμους σε πλημμελήματα τα κακουργήματα απατεώνων πολιτικών μην περιμένετε σωτηρία.

Όσο τα πρόβατα περιμένουν υπομονετικά να έρθει η ώρα τους για σφαγή, ενώ έχουν πια συνηθίσει τις κραυγές τρόμου και απελπισίας αυτών που πέφτει πάνω τους το λεπίδι του τσοπάνη μην περιμένετε σωτηρία. Από το λεπίδι του δε θα γλυτώσει ούτε το τραγί που με μια κουτουλιά τον έριξε κάτω πριν απο μέρες.

Κι όσο οι Ελληνες συνεχίζουν να συνωστίζονται στους καναπέδες,η μόνη αντίδραση, η μοναδική ψευτο-επανάσταση θα είναι αυτή: με ένα μπιτόνι και ένα μπυρόνι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail