Όταν μια πολική αρκούδα επιτέθηκε για να φάει τον πυργίσκο του USS Connecticut στην Αρκτική

Freepen.gr - Τον Απρίλιο του 2003, μια πολική αρκούδα επιτέθηκε σε ένα αμερικανικό υποβρύχιο. Το USS Connecticut (SSN-22) αναδύθηκε στην Αρκτική μέσα στους πάγους και μια πολική αρκούδα άρχισε να αγκαλιάσει και να δαγκώνει τον πυργίσκο του υποβρυχίου. Η ιδιόμορφη αυτή επίθεση διήρκεσε περί τα 40 λεπτά όταν η αρκούδα διαπίστωσε ότι το υποβρύχιο δεν ήταν βρώσιμο και συνέχισε να περιπλανιέται.

Το USS Connecticut (SSN-22) είναι ένα πυρηνικό επιθετικό υποβρύχιο κατηγορίας Seawolf που επιχειρεί στο Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξεκίνησε να ναυπηγείται το Μάιο του 1991 στα General Dynamics Corporation στο Groton του Κοννέκτικατ και μπήκε σε υπηρεσία ανέθεσε στις 11 Δεκεμβρίου 1998.

Στις αρχές του 2011, το USS Connecticut συμμετείχε στο ICEX 2011 για να «εκπαιδεύσει τα σημερινά υποβρύχια στο απαιτητικό περιβάλλον της Αρκτικής», καθώς και να «βελτιώσουν και να επικυρώσουν τις διαδικασίες και τον απαιτούμενο εξοπλισμό».

Έχει μήκος 107 μέτρα, πλάτος 12 μέτρα και βύθισμα περίπου 10 μέτρα. Συνολικά έχει 126 μέλη πληρώματος. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail