Colpo grosso ή παπατζήδες της οδού Αθηνάς

Ο παπατζής είναι ένα παρεξηγημένο επάγγελμα. Δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας όσο εύκολο και αν φαίνεται. Χρειάζεται μια ολόκληρη ομάδα με τον καθένα να έχει τον διακριτό ρόλο του και με ταλέντο σε αυτό που κάνει. Τους τσιλιαδόρους που σφυράνε κλέφτικα για να σκορπιστούν σε ανύποπτο χρόνο μόλις δουν κίνδυνο, τους αβανταδόρους που παίζουν και υποτίθεται οτι κερδίζουν πάντα επειδή ο παπατζής ειναι πρωτάρης και κορόιδο, τους κράχτες που πληροφορούν το κορόιδο για τα δήθεν σημαδεμένα χαρτιά και το πανηγύρι με τον πρωτάρη παπατζή και τέλος τον παπατζή που μόλις πλησιάσει και σκάσει χρήμα το κορόιδο μεταμορφώνεται απο κορόιδο σε ταχυδακτυλουργό.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Στη διεθνή οικονομική ζωή υπάρχουν ακριβώς τα ίδια. Οι επενδυτές στο ρόλο του κορόιδου, οι κράχτες και τα σαπάκια που τα μοστράρουν για κελεπούρια. Σε κάποιες χώρες μάλιστα υποσαχάριες που δανείζονται με επιτόκια Μποτσουάνας, πολλές φορές τα σαπάκια αποδεικνύονται σαν τον Αστραχάν. Μουλάρι ο Αστραχάν κυρίες και κύριοι. Για να τον σπρώξουν λοιπόν μπας και τερματίσει, χώνουν άφθονο χρήμα μπας και τσιμπήσει κανένα κορόιδο οτι πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία.

Μαζεύουνε λοιπον με νόμους σκούπες τα αποθεματικά οργανισμών και τα σπρώχνουν μέσω άδειων, ξεβράκωτων τραπεζών που αν τις γυρίσεις ανάποδα δεν πέφτει ούτε δεκάρα τσακιστή. Ναι δεκάρα απο αυτές που είχαν μια τρύπα στη μέση, όπως την τρύπα στο νερό που γίνεται οταν υποτιμάς τους επενδυτές.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υπονοώ οτι κάτι τέτοιο έγινε πριν απο λίγες μέρες εδώ, γιατί εμείς ως γνωστόν είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που βγήκε με το σπαθί της απο τα μνημόνια και όχι μια τριτοκοσμική υποσαχάρια χώρα , μια μπανανία, ένα προτεκτοράτο.

Εμείς εδώ έχουμε ελληνικές "επενδυτικές δυνάμεις" που αγόρασαν πάνω απο 10% της αξίας του ομολόγου (!!!), εχουμε ισχυρή οικονομία

και οι τράπεζές μας είναι ασφυκτικά γεμάτες απο ζεστό χρήμα και επενδυτές που περιμένουν να καταθέσουν ή μήπως κάνω λάθος;


μην ακούσω λοιπόν κανέναν κακεντρεχή και κακόβουλο να μιλάει για ληστεία αποθεματικών και νέο δανεισμό για ανακεφαλαιοποίηση απο το εικονικό "μαξιλάρι".

(*) Ζητώ συγγνώμη απο τους παπατζήδες της οδού Αθηνάς, δεν είχα κανέναν σκοπό να μειώσω τον άψογο επαγγελματισμό και την άρτια οργάνωση τους.

ΥΓ. Το κόλπο το είχαμε δεί με τα αποθεματικά οργανισμών και ταμείων και το χρηματιστήριο, τότε που γνωστοί πολιτικοί, εθνικά κεφάλαια σήμερα (όσοι απο αυτούς δεν πήγαν στην ψειρού), σε ρόλους κραχτών και αβανταδόρων προτείναν σε απλούς πολίτες να αυγατίσουν το εισόδημά τους παίζοντας στο χρηματιστήριο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail