Ο νέος Καμμένος γεννιέται κι άρχισε ήδη να καίγεται - Η επικίνδυνη θέση του [;] για τη Μακεδονία

Ενώ ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες απέρχονται εξαφανιζόμενοι στις δημοσκοπήσεις (είτε τις πιστεύει κανείς, είτε όχι), ο διάδοχός του έχει ήδη μπει στο παιχνίδι. Ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση είναι το επόμενο δεξιό χαρτί του συστήματος. Αφενός διότι πρέπει η Χρυσή Αυγή να παραμένει οριοθετημένη κι αφετέρου επειδή χρειάζονται κόμματα δεξαμενές.

Του Στρατή Μαζίδη

Σε πρόσφατο κείμενο εξηγήσαμε γιατί η λύση για την Ελλάδα πρέπει να έχει ελληνική υπογραφή καθώς επίσης τους λόγους που η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου δεν μπορεί να πραγματώσει αυτήν την ανάγκη.

Ο κ. Βελόπουλος λογικά θα μπει στη Βουλή και μια ομάδα ανθρώπων που δε θα έβλεπαν ούτε με κυάλι τη Βουλή, θα είναι οι αυριανοί πρωταγωνιστές. Ήδη οι θέσεις άρχισαν να στρογγυλεύουν. Πχ αυτοί που έδωσαν το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι προδότες. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο που εντυπωσιάζει. Υπάρχει κάτι ακόμη για το οποίο δε γνωρίζουμε αν αποτελεί κι επίσημη θέση του κόμματός του.

Άνθρωπος που εντάχθηκε πρόσφατα στην ΕΛ.ΛΥ. έγραψε ένα άρθρο, το οποίο δυστυχώς έλαβε άκριτης υιοθέτησης από αρκετούς, σύμφωνα με το οποίο πρωτεύουσα της Ελλάδας πρέπει να γίνει η Θεσσαλονίκη (συμφωνούμε και το έχουμε προτείνει από τον περασμένο Οκτώβριο) και να μετονομαστεί η Μακεδονία σε...Αρχαία Μακεδονία!

Όσοι άσκησαν κριτική στον προτείνοντα η απάντησή του ήταν ότι τώρα το θέμα τελείωσε και πως η Ελλάδα ήδη ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επιπλέον πείραζε και έναν άκομψο τρόπο όσους κατέθεταν αντίθετη άποψη. Το παράδοξο είναι πως ο ίδιος άνθρωπος πριν λίγους μήνες (και προτού ενταχθεί στην ΕΛ.ΛΥ.) έγραφε άρθρο με τίτλο "Γιατί είναι άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών" το οποίο έτυχε μεγάλης διάδοσης στο διαδίκτυο. 

Η πρόταση αυτή ουσιαστικά υιοθετήθηκε de facto από άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΛΥ. αναπαράγοντας το κείμενο στη δική του γνωστή και αξιόλογη ιστοσελίδα.

Κανείς όμως δε λέει το αυτονόητο. Αν υπάρχει Αρχαία Μακεδονία, υπάρχει και νέα; Και πού βρίσκεται; Ένας πχ Γάλλος που θα άνοιγε έναν χάρτη με την πρόταση υιοθετημένη, θα βρει ακριβώς πάνω από την Αρχαία, μια Βόρεια Μακεδονία. Αυτό άλλωστε ήταν και το αντεπιχειρήμα όταν κάποιοι πρότειναν το Nova Macedonia, δηλαδή το Νέα Μακεδονία ρωτώντας το ποια θα είναι σε μια τέτοια περίπτωση η Παλαιά Μακεδονία.

Η Μακεδονία είναι μία. Ούτε τεμαχίζεται, ούτε χωρίζεται χρονικά. Άλλοι βέβαια μπορούν, δημοκρατία έχουμε στη θεωρία, να έχουν παλαιές και νέες απόψεις. Ο νέος Καμμένος γεννιέται κι άρχισε ήδη να καίγεται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail