Αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μετά από 27 χρόνια - Τα 12 στα 12 που χάσαμε

Ανδρέας Σταλίδης

Αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης. Επί 27 χρόνια συζητούσαμε:

1. Ένα σύνθετο όνομα αντί για δύο (Σλαβομακεδονία, Νεο-Μακεδονία, Ανω-μακεδονία). Το δώσαμε. Είναι Βόρεια Μακεδονία. Δύο λέξεις, εκ των οποίων το πρόθεμα μπορεί να γίνει ένα γράμμα και να ξεχαστεί.

2. Αμετάφραστο (πχ Nova-Makedonija). Το δώσαμε. Θα μεταφραστεί σε κάθε γλώσσα κανονικά.

3. Το όνομα του κράτους θα συμβαδίζει με την ιθαγένεια. Το δώσαμε. Σκέτη «μακεδονική»

4. Το όνομα του κράτους θα συμβαδίζει με την γλώσσα. Το δώσαμε. Σκέτη «μακεδονική»

5. Το όνομα του κράτους θα συμβαδίζει με τα διεθνή σύμβολα (πχ RNM – Republic of North Macedonia). Το δώσαμε. Σκέτα ΜΚ και MKD.

6. Θα γίνεται ρητή αναφορά στη χρήση του όρου Μακεδονία από την Ελλάδα. Το δώσαμε («περιοχή του βόρειου τμήματος» και «πληθυσμός της βόρειας περιοχής»).

7. Δεν θα υπάρχει ούτε μία αναφορά σε «μακεδονικό κράτος/λαό/έθνος» στο Σύνταγμα. Το δώσαμε (βλέπε άρθρο 36 και 49 του Συντάγματος).

8. Θα αφαιρεθούν ΟΛΕΣ οι παραπομπές σε διακηρύξεις ιστορικών κειμένων στο Προοίμιο και γενικώς στο Σύνταγμα. Το δώσαμε. Παρέμεινε η αναφορά στην διακήρυξη της ΑΣΝΟΜ το 1944.

9. Θα αφαιρεθούν όλες οι αναφορές σε «Μακεδόνες» εκτός της χώρας. Το δώσαμε. Παρέμεινε το άρθρο 36.

10. Θα κάνουν πρώτα τις αλλαγές στα Σκόπια και μετά θα κυρωθεί από εμάς. Το δώσαμε. (α. δεν το υπέγραψε ο Πρόεδρός τους, άρα είναι ευάλωτο νομικά εκεί, β. οι αλλαγές ισχύουν ΑΦΟΥ μπουν στο ΝΑΤΟ και όχι πριν κυρωθεί από την Ελλάδα).

11. Θα κάνουν αποδεκτό ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Το δώσαμε. (αυτό που μπήκε ήταν ότι η δική τους ιστορία δεν σχετίζεται με τους αρχαίους Έλληνες – ευχαριστώ πολύ για το νέο. Ποτέ δεν τη θεώρησαν ότι σχετίζεται!)

12. Θα πρόκειται μόνο για συμφωνία για το όνομα. Το δώσαμε. Τους παραχωρούμε δωρεάν τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς αδιακρίτως! Ακόμα και σε μελλοντικά πράγματα.

Αποτέλεσμα ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

Δεν το δεχόμαστε.

Όχι στο όνομά μας.

Θα το ανατρέψουμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail