Yeni Safak: Ο τουρκικός στόλος εμποδίζει Ελλάδα-Κύπρο σε Ανατολική Μεσόγειο κι Αιγαίο - Οι 7 εκδιώξεις

Freepen.gr - Την αποτελεσματικότητα του τουρκικού ναυτικού σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο εκθειάζει η φιλοκυβερνητική Yeni Safak σε σχετικό δημοσίευμα. Στο κείμενο σημειώνεται πως τα τουρκικά πολεμικά πλοία απέτρεψαν 7 πλοία με σημαίες Ιταίας, Γαλλίας, Μ. Βρετανίς, Γερμανίας και Μάλτας να αναπτυχθούν στα ενεργειακά οικόπεδα της Ανατολικής Μεσογείου δυτικά της Κύπρου.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για αποτροπή εισβολή της ελληνοκυπριακής διοίκησης και κάνει αναφορά στις περιπτώσεις των επτά πλοίων αναλυτικά ξεκινώντας με το ναυτικό αποκλεισμό του ιταλικού γεωτρύπανου SAIPEM 12000 στη θέση Σουπιά, που οδήγησε στην αποχώρηση του πλοίου που ουδέποτε κατάφερε να φτάσει στην προκαθορισμένη θέση.

Η Yeni Safak γράφει ότι το Τουρκικό Ναυτικό αποκάλυψε πως η περίπτωση του SAIPEM 12000 δεν ήταν η μοναδική και πως δεν επέτρεψε σε ακόμη έξι πλοία έρευνας με ιταλική, γερμανική, γαλλική, βρετανική και μαλτέζική σημαία να επιχειρήσουν.

Κάνει αναφορά στο ιταλικό Odin Finder το Δεκέμβριο του 2017, το γερμανικό Maria S Merian το Μάρτιο του 2018, το γαλλικό Thetys II τον Ιούνιο 2018, το βρετανικό Song of Whale τον Αύγουστο του 2018, το γαλλικό  L'atalante τον Οκτώβριο του 2018 και του μαλτέζικου Nautical Geo τον περασμένο Δεκέμβριο.

Επίσης γίνεται αναφορά για ιδιαίτερες δυσκολίες στο Αιγαίο και προσπάθειες του Πάνου Καμμένου για δημιουργία τετελεσμένων στα Ιμια και ταχύτατη κάθε φορά αντίδραση του τουρκικού ναυτικού.

Σημειώνεται τέλος ότι το τουρκικό ναυτικό προστατεύει τα 462.000 τμ της γαλάζιας πατρίδας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail