Ποιος σας είπε ότι τα Σκόπια δεν αποτελούν στρατιωτικό κίνδυνο για την Ελλάδα και μάλιστα πολύ μεγάλο;

Βελιγράδι 1999 - Profimedia / TASS
Ένα από τα επιχειρήματα όλων όσων υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών στο πνεύμα του κλεισίματος των ανοικτών υποθέσεων για να ασχοληθούμε με τα σοβαρά της Τουρκίας (τι να μας ετοιμάζουν κι εκεί άραγε;) είναι πως τα Σκόπια είναι μια μικρή χώρα η οποία δεν μπορεί να μας απειλήσει στρατιωτικά.

Του Στρατή Μαζίδη

Και ο Δαβίδ δεν μπορούσε να παλέψει με το Γολιάθ. Για αυτό του έριξε μια πέτρα στο κεφάλι, τον άφησε αναίσθητο και ύστερα του το έκοψε με χαρακτηριστική άνεση. Τα Σκόπια γνωρίζουν πως δεν μπορούν τα ίδια να κινηθούν σήμερα εναντίον της Ελλάδας. Ωστόσο με τη Συμφωνία των Πρεσπών που ήδη παραβιάζουν κι ενώ μέχρι κι ο "μετριοπαθής" Ζάεφ μιλά για Μακεδόνες του Αιγαίου, πέτυχαν να ξεκλειδώσουν την πόρτα ενός δρόμου που οδηγεί με μεγάλες πιθανότητες στον εδαφικό διαμελισμό της χώρας μας.

Ήδη το Ουράνιο Τόξο των όποιων λίγων μελών του ζητά να αναγνωριστεί "μακεδονική" μειονότητα στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα ο Ζάεφ διαρκώς δηλώνει ότι υφίσταται πλέον μια και μόνη Μακεδονία. Σταδιακά θα παρατηρήσουμε φαινόμενα Θράκης στη Μακεδονία με διάφορους συλλόγους που θα ξεφυτρώσουν, σπουδαστήρια της μακεδονικής γλώσσας κ.ο.κ. 

Ποιος λοιπόν μας διαβεβαιώνει ότι σε κάποια χρόνια, όχι πολύ μακριά στο μέλλον με ένα κλίμα που ήδη καλλιεργείται και θα αρχίσει να καρποφορεί, δε θα δούμε κάποια στιγμή μια ομάδα ανθρώπων που είτε θα έχει αναγνωριστεί είτε όχι ως μειονότητα, θα δρα ως τέτοια, θα εμφανίσει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης με προβοκατόρικες ενέργειες;

Να το πούμε πιο ξεκάθαρα όσο κάποιοι επαναπαύονται στα Μιράζ και τα F-16 τους; Η Ελλάδα κινδυνεύει να πάθει ό,τι συνέβη στη Γιουγκοσλαβία το 1999. Οι Αλβανοί εξτρεμιστές σαφώς και δεν αποτελούσαν στρατιωτική απειλή για το Βελιγράδι. Όταν όμως οι δυνάμεις ασφαλείας της τότε Γιουγκοσλαβίας που είχε απομείνει με Σερβία και Μαυροβούνιο, εστάλησαν για καταστείλουν τα φαινόμενα, τότε παρενέβη το ΝΑΤΟ που ισοπέδωσε όχι μόνο τις σερβικές δυνάμεις στην περιοχή αλλά ολόκληρη τη χώρα με βόμβες ουρανίου.

Κι αν η Ελλάδα θα μπορούσε με την αεροπορία και την ισχύ της να καταλάβει όλα τα Βαλκάνια μέσα σε κάποιες εβδομάδες, σίγουρα δε θα μπορεί να τα βάλει με όλο το ΝΑΤΟ απέναντι.

Συνεπώς τα Σκόπια αποτελούν και μάλιστα πολύ μεγάλο στρατιωτικό κίνδυνο. Ανοίξαμε το Κουτί της Πανδώρας. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε το γιατί, καθώς τώρα επειγεί πλέον να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail