2.160 ευρώ το κόστος για να δώσουμε τη Μακεδονία

Alexas_Fotos / pixabay
Όταν ξεκίνησε από το πουθενά η ιστορία της διαπραγμάτευσης με το κράτος των Σκοπίων, αρκετοί απόρρησαν. Ανάμεσά τους και ο Καμμένος που πρόσφατα αποκάλυψε ότι οι κινήσεις που έγιναν, δε συμπεριλαμβάνονταν στη συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ και πως υπήρχε διαφορετικός σχεδιασμός.

Του Στρατή Μαζίδη

Πολλοί πίστεψαν τότε πως μάλλον κρύβεται από πίσω κάποια μεγάλη συμφωνία για το ελληνικό χρέος, ότι δηλαδή το κλείσιμο του Σκοπιανού με τον όρο "Μακεδονία" να γίνεται αποδεκτός, θα οδηγούσε παράλληλα σε ένα γενναίο κούρεμα.

Τελικά πέσαμε όλοι έξω. Όχι μόνο δόθηκε ο όρος "Μακεδονία" αλλά αναγνωρίσαμε Μακεδόνες και μακεδονική γλώσσα σε μια Συμφωνία που ενώ ακόμη δεν έχει ψηφιστεί, ήδη κινούμαστε στα απόνερά της.

Και το...κούρεμα; Πήγε περίπατο. Από τη διαγραφή πολλών δεκάδων δις χρέους καταλήξαμε στο να μην καταργηθεί η προσωπική διαφορά στις συντάξεις για 1 ακόμη χρόνο σε όσους ήδη συνταξιοδοτούνται. Αν δηλαδή κάποιος θα έχανε από φέτος 180 ευρώ το μήνα, διότι υπάρχουν και πολλοί με λιγότερες απώλειες, συνολικά κέρδισε να μην απωλέσει 2.160 ευρώ για ένα χρόνο. Τόσο δώσαμε τη Μακεδονία. Τόσο εκτιμήσαμε το ανεκτίμητο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail