Η Αλβανία θα συνεχίσει να φυλάει το ελληνικό Αιγαίο και το 2019

Freepen.gr - Η υπουργός άμυνας της Αλβανίας, Olta Xhaçka δήλωσε κατά την 93η επέτειο της ίδρυσης του αλβανικού ναυτικού ότι αυτό βελτιώθηκε, αναδιαρθρώθηκε και ενσωματώθηκε στις άλλες δομές των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ενώ κατέστη ενεργό μέρος του ναυτικού συστήματος άμυνας του ΝΑΤΟ.  

Όπως αναφέρει το shqiptarja.com η Xhaçka δήλωσε ότι:

"Στα μακροπρόθεσμα σχέδιά μας, έχουμε προβλέψει την ανάπτυξη και την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Ναυτικού και τον εκσυγχρονισμό του με σύγχρονο εξοπλισμό και πλοία, εκπαίδευση προσωπικού με τα πρότυπα της Συμμαχίας, για να ανταποκριθούμε όχι μόνο στις απαιτήσεις μας αλλά και σε εκείνες του ΝΑΤΟ".

Η Olta Xhaçka τόνισε ακόμη ότι χάρη στον επαγγελματισμό που επέδειξαν οι Αλβανοί αξιωματούχοι στους 24 μήνες της αποστολής «Sea Guardian» του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η αποστολή θα συνεχιστεί το 2019.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail