Το πελατειακό κράτος του Σύριζα, οι παπάδες και οι ιμάμηδες

cocoparisienne / pixabay
Στην μπανανία των Βαλκανίων, σε αυτή που διορίζεσαι καθαρίστρια και βγαίνεις το λιγότερο γραμματέας δικαστηρίων, στο τριτοκοσμικό προτεκτοράτο των δανειστών που υφυπουργός της κυβέρνησης, πριν λίγο καιρό παραδέχθηκε ανερυθρίαστα οτι διορίστηκε ως καθαρίστρια αλλά δεν δούλεψε ούτε για μια μέρα στο πόστο αυτό, έγινε ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους.

του Μιχάλη Χαιρετάκη




Πως ακριβώς έγινε; Με μια θολή μεσοβέζικη λύση, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Πριν όμως καν στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βγήκε με χαρά να πεί , οτι μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν, ώστε πλέον οι ιερείς δε θα λογίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, περισσεύουν 10.000 θέσεις για διορισμούς αλλά για το 2020.

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές, πέρα απο το ένας φεύγει, ένας έρχεται που έχουν επιβάλλει οι δανειστές θα υπάρξουν 10.000 θέσεις για την κομματική πελατεία του Σύριζα.

-Ψήφισέ μας να σε διορίσουμε του χρόνου θα λένε και θα κλείνουν πονηρά το μάτι. Φυσικά θα τάζουν θέσεις και λαγούς με πετραχήλια σε πολλαπλάσιες χιλιάδες απελπισμένους γιατί το τάξιμο δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ.

Οι ιερείς πλέον δε θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι και δε θα επιβαρύνουν άμεσα τη μισθοδοσία.Οι ιμάμηδες όμως;


Σύμφωνα με νόμο του 2007 και τροπολογία του 2013 οι ιμάμηδες λογίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι και μάλιστα είχαν δρομολογηθεί από το 2013, 240 προσλήψεις.

Μάλιστα τότε την τροπολογία την είχε υπερψηφίσει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, οι βουλευτές της Χ.Α. είχαν δηλώσει «παρών»,ενώ την είχαν καταψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ.

Φυσικά η τροπολογία αυτή δεν καταργήθηκε ποτέ και σήμερα είναι άγνωστος ο αριθμός των ιμάμηδων που παίρνουν μισθό απο το ελληνικό δημόσιο όπως επίσης είναι άγνωστος ο αριθμός τους που έχει προγραμματισθεί για το μέλλον.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail