Μόσχα: Το Il-20 κατερρίφθη από τη συριακή αεράμυνα αλλά υπεύθυνο είναι το Ισραήλ - Έχουμε το δικαίωμα να αντιδράσουμε!

Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός κατηγορεί τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ότι ανάγκασαν τη συριακή αεράμυνα να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος Il-20 καθώς αυτή ανταποκρίθηκε σε αεροπορική επιδρομή από το Ισραήλ στη Λατάκια.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε την αιφνιδιαστική νυχτερινή επίθεσή της στη Λατάκια με τρόπο που έθεσε το ρωσικό αεροπλάνο σε κίνδυνο, ανέφερε σε δήλωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το υπουργείο δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να γνώριζε ότι επί της ουσίας καθιστούσε το ρωσικό αεροπλάνο ως στόχο στη συριακή αντεπίθεση αλλά δεν κατάφερε ούτε να αλλάξει την προσέγγισή του σε στόχους στη Συρία ούτε να δώσει στη Μόσχα αρκετό χρόνο για να μεταφέρει το Il-20 με ασφάλεια.

Σύμφωνα με το ρωσικό στρατό, τέσσερα F-16 επιτέθηκαν στη Συρία το βράδυ της Δευτέρας, πλησιάζοντας από τη Μεσόγειο Θάλασσα σε χαμηλό υψόμετρο. Το Il-20 ήταν σε περιπολία στην ίδια περιοχή και καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο S-200 της Συρίας που εκτοξεύθηκε σε απάντηση της ισραηλινής επίθεσης.

"Θεωρούμε αυτές τις προκλητικές ενέργειες του Ισραήλ ως εχθρικές. Δεκαπέντε μέλη της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας έχουν πεθάνει λόγω των ανεύθυνων ενεργειών του ισραηλινού στρατού. Αυτό είναι απολύτως αντίθετο με το πνεύμα της ρωσο-ισραηλινής συνεργασίας" ανέφερε η δήλωση που συμπληρώνει: "Διατηρούμε το δικαίωμα για μια επαρκή αντίδραση".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail