Η Ρωσία προτείνει στην Τουρκία συναλλαγές σε ρούβλια και τουρκικές λίρες

Ozan Kose © / AFP
Freepen.gr - Η Μόσχα εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για συναλλαγές με την Άγκυρα χρησιμοποιώντας το ρωσικό ρούβλι και την τουρκική λίρα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Και τα δύο νομίσματα έχουν υποχωρήσει έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, με τη λίρα να θέτει νέα ρεκόρ καθημερινά.

Όπως μεταδίδει το RT: "Το ζήτημα της χρήσης εθνικών νομισμάτων στις διμερείς εμπορικές συναλλαγές είναι ένα θέμα που έχει τεθεί από τη ρωσική πλευρά για μεγάλο χρονικό διάστημα και σταθερά σε διάφορα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου και του ανώτατου επιπέδου", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Αυτό επιδιώκουμε στις διμερείς εμπορικές και οικονομικές μας σχέσεις και έχει τεθεί επανειλημμένα στις διμερείς ρωσοτουρκικές συνομιλίες ", πρόσθεσε.

Εκτός της υποχώρησης της λίρας έναντι του δολαρίου, και το ρωσικό ρούβλι έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2016 έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, η οικονομική και οικονομική κατάσταση στην Τουρκία δεν επηρέασε ακόμη την υλοποίηση κοινών σχεδίων με τη Ρωσία.

"Δεν γνωρίζω πως αυτή η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει με κάποιο τρόπο την ανάπτυξη των κοινών έργων. Όλα συνεχίζονται όπως συνήθως", δήλωσε ο Πέσκοφ στους δημοσιογράφους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail