Η Ινδία ενέκρινε την αγορά των S-400 παρά τις αμερικανικές απειλές

© Alexey Sazonov / AFP
Freepen.gr - Το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας σύμφωνα με πληροφορίες έχει δώσει το πράσινο φως για την απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 και έχει διαβιβάσει τη συμφωνία για τελική έγκριση, παρά την προειδοποίηση από τις ΗΠΑ για πιθανές συνέπειες όπως αναφέρει το RT.

Αφού ενέκρινε ορισμένες "μικρές αποκλίσεις" στη σύμβαση, ο υπουργός Άμυνας Nirmala Sitharaman διαβίβασε τη συμφωνία των 39.000 crore ($ 5.7δις) για την αγορά S-400 για έγκριση από την τελική κυβέρνηση, στο υπουργείο Οικονομικών και το γραφείο του Πρωθυπουργού.

"Η υπόθεση της αγοράς των S-400 θα μεταβεί τώρα στο υπουργείο Οικονομικών για την εκκαθάριση και στην Επιτροπή Υπουργικού Συμβουλίου για την Ασφάλεια υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού για το τελικό βήμα", δήλωσε μια πηγή στο Συμβούλιο Άμυνας (DAC). "Η κορυφαία πολιτική ηγεσία της χώρας θα πρέπει να πάρει μια απόφαση όταν η πραγματική σύμβαση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί".

Το Νέο Δελχί προωθεί την αγορά πέντε μονάδων S-400, παρά την ισχυρή αντίθεση από τις ΗΠΑ. Η συμφωνία, η οποία συζητήθηκε προσωρινά κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής Modi-Putin στη Goa τον Οκτώβριο του 2016, έχει προκαλέσει σπέκουλα σχετικά με την πιθανή επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ACATSA, η οποία αποσκοπεί στην αποτροπή των χωρών να αγοράζουν ρωσικά όπλα.

"Η απόκτηση της τεχνολογίας αυτής θα περιορίσει, φοβάμαι, το βαθμό με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αισθάνονται άνετα να φέρουν πρόσθετη τεχνολογία σε οποιαδήποτε χώρα μιλάμε», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής των ένοπλων υπηρεσιών Mac Thornberry το Μάιο, σημειώνοντας ότι υπάρχει επίσης ανησυχία ότι "κάθε χώρα που αποκτά το σύστημα θα περιπλέξει την ικανότητα διαλειτουργικότητας" με τις αμερικανικές δυνάμεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail