Μας αναβάθμισε η S&P στα επίπεδα της Κένυα και της Αργεντινής και της Παπούα-Νέα Γουινέα

Ενα παιδί 5 χρονών μπορεί να μην προλάβει να ζήσει τη στιγμή που η περιουσία του δημοσίου ξαναγυρίσει στα χέρια όχι των ελλήνων αλλά των τότε κατοίκων της Ελλάδας (αυτό είναι άλλη μεγάλη κουβέντα) μετά απο 99 χρόνια, αλλά εδω και λίγες μέρες μπορεί να πανηγυρίζει μαζί με τους γονείς του που οι θυσίες του λαού έπιασαν τόπο.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Το χρέος έγινε βιώσιμο με χίλιες δυο αλχημείες και στο τέλος θα πληρωθει οσες φορές πάνω χρειάζεται απο την αρχική του αξία ώστε να μην γίνει στάση πληρωμών και χάσουν τα χρήματά τους οι δανειστές.

Η δημόσια περιουσία περνάει στους δανειστές και στους καιροσκόπους κοψοχρονιάς, η ιδιωτική αλλάζει χέρια μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ενω φορολογία δυσβάσταχτη για τον πολύ κόσμο θα συνεχίζει για πολλά χρόνια ακόμα να δημιουργεί εικονικά πλεονάσματα.

Γιατί εικονικά πλεονάσματα είναι οταν δεν πληρώνεις ως κράτος τις οφειλές σου και χωρίς να παράγεις κάτι εκτός απο φόρους δημιουργείς ως μαγική εικόνα θηριώδη πλεονάσματα.

Αυτά θα γίνονται αυτόματα, αυτά υπέγραψαν, ποιοι θα είναι οι νέοι φόροι κάθε φορά είναι μια μικρή λεπτομέρεια.

Η τραγική ειρωνία βέβαια είναι οτι αυτα δεν τα κάνει μια κυβέρνηση Θάτσερ, μια κυβέρνηση Σαμαρά ή Μητσοτάκη, αλλά μια κυβέρνηση υποτίθεται στα λόγια αριστερή.

Οι ξένοι φυσικά είναι ενθουσιασμένοι που δε θα χάσουν ούτε ένα cent απο τα χρήματά τους και αναβάθμισαν την οικονομία μας στα επίπεδα της Αργεντινής, της Κένυα, της Αλβανίας, της Νικαράγουα και της Παπούα-Νέα Γουινέα.

Κι αν δεν το καταλάβατε στην τσέπη σας, αν δεν έχετε δουλειά , αν δεν είσαστε κυβερνητικός κλακαδόρος του 60λέπτου, άν δεν είστε μετακλητός, είναι πλέον γεγονός, πάρτε το χαμπάρι.

Βγείτε και πανηγυρίστε σαν χαχόλοι αυτό που σας ταϊζει η κυβερνητική προπαγάνδα, οτι βγήκαμε απο τα μνημόνια, Κερδάμε σύντροφοι.

* photo werner22brigitte / pixabay
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail