Η Ιταλία κλείνει τα θαλάσσια σύνορά της - Ο Σαλβίνι απαγόρευσε τον κατάπλου σκάφους με 629 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες

φωτο
Freepen.gr - Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι (επικεφαλής της Λίγκας) απαγόρευσε τον κατάπλου του πλοίου Aquarius με περισσότερους από 629 επιβαίνοντες, οι οποίοι είναι πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες, σε όλα τα λιμάνια της Ιταλίας.

Το Aquarius ανήκει στη μη κυβερνητική οργάνωση Sos Mediterranèe και μετά την απόφαση της Ιταλίας να μην επιτρέψει τον κατάπλου σε λιμάνι της φαίνεται να στρέφεται προς τη Μάλτα.

Οι 629 επιβαίνοντες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Λιβύη και διασώθηκαν σε σειρά επιχειρήσεων, την περασμένη νύχτα. Με την κίνηση αυτή οι Ιταλοί κλείνουν πλέον τα θαλάσσια σύνορά τους.


Το πλοίο βρίσκεται ανατολικά της Μάλτας και πλέει βόρεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail