Η ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, το ΨΗΠΤΕ και τα κορόιδα...

(ή Σου χρωστάω 45εκ πάρε 22.5εκ μέχρι να σε ξεπουλήσω και να δώσω στον ιδιωτη τα υπόλοιπα)

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Εδώ και λίγο καιρό οι καταναλωτές εξοφλούσαν κανονικά, ή έτσι νόμιζαν, τους λογαριασμους που είχαν στη ΔΕΗ πληρώνοντας κανονικά το αντίτιμο στα ΕΛΤΑ.

Τα ΕΛΤΑ πάλι παρακρατούσαν τα χρήματα της ΔΕΗ για να καλύπτουν τα ελλείμματά τους δημιουργώντας με τη σειρά τους ελλείμματα στις εισπράξεις της ΔΕΗ και απαξιώνοντάς την όλο και παραπάνω.

Αφού η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και αποκαλύφθηκε το γεγονός, ως δια μαγείας βρέθηκαν χρήματα απο το ΨΗΠΤΕ που θα δώσει 22.5 εκ ευρώ στα ΕΛΤΑ.

Η σχετική υπουργική απόφαση όπως διαβάζουμε, υπεγράφη και αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Σύμφωνα με αυτή, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης προχωρά στην άμεση καταβολή 22,5 εκατ. ευρώ στα ΕΛΤΑ, για την αποπληρωμή της καθολικής υπηρεσίας για το 2013 και το α' εξάμηνο του 2014.

http://archive.is/M1ZwO

Απο που όμως προέρχονται τα χρήματα αυτά; Τα χρήματα αυτά είναι η αποζημίωση των ΕΛΤΑ ως φορέα Φορέα Παροχής Καθολικής ταχυδρομικής Υπηρεσίας (ΦΠΚΥ), με αλλα λόγια για το επιπλέον κόστος που έχει παρέχοντας υπηρεσίες σε όλη τη χώρα ακόμα σε δυσπρόσιτες περιοχες.

Το 2014 μάλιστα, [C(2014)5436 final] , η ΕΕ είχε εγκρίνει την επιδότηση για 3 χρόνια απευθείας απο κρατικούς πόρους μέχρι τη δημιουργία ενός κατάλληλος μηχανισμός αποζημίωσης

Απο το Μάρτιο του 2017 είχε ψηφιστεί μάλιστα, μετά απο 3 χρόνια απο την έγκριση, με τροπολογία η αποζημίωση 45 εκ ευρώ για τα 2013, 2014 και 2015.

Βέβαια απο αυτά τα 45 εκατομμύρια (50 για κάθε έτος ζητούσαν τα ΕΛΤΑ) δεν είχαν πληρωθεί ούτε λεπτό, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν τα δικά τους ελλείματα απο το 2012 που έγινε η πλήρης απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς.

http://archive.is/mOYrQ

Τα υπόλοιπα 22.5 που χρωστάει το κράτος στα ΕΛΤΑ; Σφυρίξτε μου κλέφτικα οταν θα τα πάρουν, σίγουρα βέβαια θα τα πάρει ρεγάλο οταν τα πάρει κοψοχρονιάς ο ιδιώτης και αφού θα έχουμε φορτωθεί το κόστος της εθελουσίας εξόδου για να είναι όλα όμορφα και νοικοκυρεμένα.

http://archive.is/LfozM


Ο ιδιώτης βέβαια πέρα απο τα 22.5εκ θα πάρει και τα χρήματα απο το μηχανισμό αποζημίωσης ή μπορεί να τα διεκδικήσει απο το κράτος δικαστικά για τα έτη 2016,2017 και 2018


Είπατε κάτι για κορόιδα;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail