Εννέα ενδιαφέροντα στοιχεία για τα πυρηνικά υποβρύχια Astute - Τα δύο θα πρέπει να τα προσέξει αρκετά η Ελλάδα

Freepen.gr - Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες δίνει σε σχετικό Infographic το βρετανικό υπουργείο άμυνας σχετικά με το πρόγραμμα πυρηνικών υποβρυχίων κλάσης Astute (πατήστε στην εικόνα για πλήρη μεγέθυνση):

- Το πρόγραμμα Astute συντηρεί 3.700 θέσεις εργασίας στα ναυπηγεία Barrow και περισσότερες ακόμη χιλιάδες στην αλυσίδα των τροφοδοτών.

- Το υπουργείο άμυνας έχει ήδη ξοδέψει 5,9 δις στερλίνες που αποτελεί μια μεγάλη επένδυση στην εγχώρια βιομηχανία.

- Τα υποβρύχια Astute δε διαθέτουν οπτικά περισκόπια αλλά χρησιμοποιούν υψηλής ευκρίνειας τεχνολογία βίντεο.

- Το Sonar 2076 που είναι εγκατεστημένο στο σκάφος έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας αντίστοιχη 2.000 φορητών υπολογιστών.

- Όταν το υποβρύχιο είναι πλήρως φορτωμένο, έχει εκτόπισμα 7.400 τόνων, όσο δηλαδή 65 μπλε φάλαινες

- Περίπου 110 χιλιόμετρα καλωδίων και σωληνώσεων είναι εγκατεστημένα στο υποβρύχιο, που αντιστοιχούν στην απόσταση Οξφόρδης - Μπρίστολ.

- Τα 97 μέτρων μήκους υποβρύχια κλάσης Astute είναι μακρύτερα από 10 διόρωφα λεωφορεία του Λονδίνου μαζί.

- Μπορούν να παράξουν οξυγόνο και πόσιμο νερό από τον ωκεανό καθώς επίσης να κάνουν το γύρο του κόσμου χωρίς να χρειαστεί να αναδυθούν.

- Για μια περιπολία 10 εβδομάδων και πλήρωμα 100 ατόμων θα χρειαστούν περίπου 18.000 λουκάνικα και 4.200 δημητριακά Weetaboix για πρωινό.

Τα δύο πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάπτυξη εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας αποτελεί μια σημαντική επένδυση μεγάλου κεφαλαίου η οποία δημιουργεί και παράλληλα διασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Την στιγμή κατά την οποία η χώρα έχει μεγάλες ανάγκες στην ανανέωση των αμυντικών της δυνατότητων και την ενίσχυση της αποτρεπτικής της ικανότητας, η προώθηση ελληνικών σχεδίων όπως πχ το πλοίο ΑΛΣ (φρεγάτες και κορβέτες)  θα μπορούσε να προσφέρει βαθιές ανάσες και πολύτιμο οξυγόνο στην ελληνική οικονομία και την αγορά εργασίας. Θα ήταν μια ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά χέρια και παράλληλα θα έθετε τις βάσεις για μελλοντικές νέες παραγγελίες από το εξωτερικό.

Η χώρα δεν μπορεί να πορευθεί μόνο με δημόσιες υπηρεσίες που δεν παράγουν πλούτο, συντάξεις και ανοίγματα καφετεριών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail