Με £ 2,5 δις η Βρετανία ναυπηγεί τέσσερα υποβρύχια πυρηνικών όπλων κλάσης Dreadnought και ενός Astute


HMS Artful (UK MoD)
Freepen.gr - Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Gavin Williamson ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 960 εκατομμυρίων λιρών για την επόμενη φάση κατασκευής τέσσαρων υποβρυχίων κλάσης Dreadnought με πυρηνικά όπλα αναφέρει το .defenseworld.net.

Ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο Άμυνας έχει υπογράψει σύμβαση ύψους £ 1,5 δισεκατομμυρίων για να κατασκευάσει ένα έβδομο υποβρύχιο για το βασιλικό ναυτικό κλάσης Astute. Το επιθετικό υποβρύχιο Agincourt. Θα είναι το έκτο πλοίο στο βασιλικό ναυτικό που θα το πάρει το όνομά του από τη μάχη του Agincourt του 1415.

"Το Agincourt θα ολοκληρώσει τον επταμελή στόλο των κυνηγετικών επιθετικών δολοφόνων του βασιλικού ναυτικού", δήλωσε ο Williamson.

Ο Υπουργός Άμυνας έκανε τις ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια τελετής στο ναυπηγείο της BAE Systems στο Barrow-in-Furness Cumbria. Εγκαινίασε επίσης ένα νέο κτήριο κατασκευής υποβρυχίων αξίας 100 εκατομμυρίων στερλινών στο εργοστάσιο της Cumbria.
 

Το νέο κτίριο θα χρησιμοποιηθεί για να εξοπλίσει και να δοκιμάσει κάθε τμήμα των νέων υποβρυχίων Dreadnought. Το υποβρύχιο πρόγραμμα Dreadnought θα περάσει τώρα στη δεύτερη φάση. Αυτό σημαίνει το σχεδιασμό και την κατασκευή του πρώτου υποβρυχίου Dreadnought και τη ναυπήγηση του δεύτερου, συμπεριλαμβανομένων του σχεδιασμού και της κατασκευής του αντιδραστήρα πυρηνικής πρόωσης. Αυτή η φάση ξεκίνησε με συμβάσεις που υπεγράφησαν για £ 900 εκατομμύρια και £ 60 εκατομμύρια με την BAE Systems και την Rolls-Royce αντίστοιχα, σύμφωνα με τη δήλωση.

Επίσης ιδρύθηκε η Υπηρεσία Παράδοσης Υποβρυχίων τον περασμένο μήνα που θα διαχειριστεί την κατασκευή μελλοντικών υποβρυχίων του Βασιλικού Ναυτικού και θα υποστηρίξει τα εν ενεργεία, συνεργαζόμενη με τη Ναυτική Διοίκηση και το νεοσυσταθέντα Οργανισμό Αμυντικής Πυρηνικής Ενέργειας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail