Αρχίζει το πάρτι ανατολικά του Ευφράτη! Και τρίτη ένοπλη ομάδα κατά των ΗΠΑ στην Ανατολική Συρία - Επίθεση στη Ράκκα

Μετά τη Λαϊκή Αντίσταση στις Ανατολικές Περιοχές στη Ράκκα και τη Λαϊκή Αντίσταση στη Χασάκα, έρχεται η ώρα του Ντέιρ Εζορ με την Λιβά αλ Μπακίρ, συριακής σιίτικης ένοπλης ομάδας με στήριξη από το Ιράν και στόχο την εκδίωξη των SDF και των ΗΠΑ από την περιοχή.

Του Στρατή Μαζίδη

Η Λιβά αλ Μπακίρ είχε προηγουμένως δραστηριοποιηθεί στο Χαλέπι. Εθεωρείτο ως μια πολύ δυνατή ομάδα με χιλιάδες μέλη ενώ πρόσφατα έλαβε στρατιωτικό εξοπλισμό από το Ιράν.

Η ανακοίνωση

Η εκκαθάριση μετώπων στη Συρία αποδεσμεύει σημαντικές δυνάμεις οι οποίες τώρα αναλαμβάνουν αποστολές σε άλλα σημεία της χώρας.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι σε περιοχές όπως η Ράκκα και το Ντέιρ Εζορ (ανατολικά του Ευφράτη) οι Κούρδοι δεν έχουν ερείσματα στην κοινωνία ενώ υπάρχει λαϊκή δυσαρέσκεια από τη βαριά φορολογία που έχει επιβληθεί.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Λαϊκή Αντίσταση στις Ανατολικές Περιοχές δημοσίευσε βίντεο από επίθεσή της στη βάση ελικοπτέρων των ΗΠΑ στη Ράκκα και συγκεκριμενά στις παλιές εγκαταστάσεις της Lafarge. Η επίθεση έγινε βλήματα εδάφους-εδάφους.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail