Κράτος για γέλια και για κλάματα


RyanMcGuire - pixabay
Ούτε σε αφρικανικές μπανανίες δε γίνονται αυτά τα πράγματα - Την ίδια ώρα που γίνονται ηλεκτρονικές κατασχέσεις ακόμα και για οφειλές 500 ευρω, η ΑΑΔΕ προσπαθεί να μαζέψει μερικά χρήματα απο τα δισεκατομμύρια απο τις εταιρείες φαντάσματα μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Τι να πρωτοθαυμάσει κανεις; Την ορθογραφία και τη λειτουργικότητα του site που δείχνει οτι κάποιοι μάλλον κάνουν αγγαρεία; Το οτι η ταξινόμηση δεν λειτουργεί;Προσπάθησα ανεπιτυχώς να
αλλάξω την ταξινόμηση, απο τις επιλογές και το αποτέλεσμα ήταν μόνο ενας ή περισσότεροι αριθμοί, τίποτα άλλο.


Το οτι για το συνολικό ποσο (αστείο σύμφωνα με το συνολικό εκατοντάδων εκατομμυρίων που χρωστάει η εταιρεια μεγαλοοφειλέτης) το αναγράφουν σε καθεμία απο τις αναρτήσεις των επιμέρους ακινήτων με αποτέλεσμα να μη βγαίνει κανένα νόημα; Πχ για μια θέση υπογείου πάρκιγκ αναφέρεται το ποσό μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρω.

Ειχα προσπαθήσει πριν ένα χρόνο να κάνω μια καταγγελία με τραγελαφικά αποτελέσματα που περιγράφω σε πιο παλιό άρθρο μου


Η αλήθεια είναι οτι ο προϊστάμενος της υπηρεσίας με πήρε πίσω τηλέφωνο, ευγενέστατος και δυστυχώς αν και του υποσχέθηκα οτι θα περνούσα να τα λέγαμε απο κοντά, δεν μπόρεσα τελικά, να πραγματοποιήσω την υπόσχεσή μου, λόγω του περιορισμένου χρόνου που είχα στο ταξίδι μου στην Ελλάδα.

Ομως θα σας πω οτι εκτός απο εκείνη την εταιρεία, μεγαλοοφειλέτη του δημοσίου, που ο πρώην πρόεδρός της. καινοτόμος επιχειρηματίας σήμερα,μπαινοβγαίνει στα σαλόνια του κυβερνώντος κόμματος,κάνοντας διαλέξεις, με μια πρόχειρη αναζήτηση ανακάλυψα κάτι πολύ εξοργιστικό.

Εταιρεία μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου με χρέος αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων, πτώχευσε με εκκαθαριστές τους ίδιους τους ιδιοκτήτες φεσώνοντας ιδιώτες και δήμόσιο. Στη συνέχεια 2 απο τα μέλη της συνέστησαν την ιδια ακριβώς εποχή σε άλλη περιοχή, με ίδιο ακριβώς αντικείμενο, άλλη εταιρεία , μεγαλοοφειλέτη ξανά του ελληνικού δημοσίου μερικές θέσεις παρακάτω στην ίδια λίστα της ΑΑΔΕ!

Δεν έχει νόημα να γράψω τα ονόματα των εταιρειών και των ιδιοκτητών, δεν είναι άλλωστε και ο ρόλος μου αυτός. ¨Ομως θεωρώ οτι αν είναι πολύ εύκολο να εντοπιστούν απο εναν ιδιώτη με μια απλή αναζήτηση στην ΑΑΔΕ και στο Εθνικό Τυπογραφείο, οι αρμόδιες αρχές με μια απλή διασταύρωση θα μπορούσαν να ανακαλύψουν και αυτήν και εκατοντάδες ή χιλιάδες άλλες ανείσπρακτες περιπτώσεις.

Ρωτάω λοιπόν και τα 3 κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα κατα καιρούς πολιτικά δεκανίκια τους στη διακυβέρνηση της χώρας: Τι σόι ακριβώς προσπαθείτε να εισπράξετε οταν δεν κάνετε τους πιο στοιχειώδεις ελέγχους και διασταυρώσεις ολα αυτά τα χρόνια; Πρόκειται τελικά για πλήρη ανικανότητα ή συνενοχή;

Κλείνοντας, θα το ξαναγράψω για μια ακόμα φορά, οι οφειλές, των φυσικών και νομικών προσώπων που αναρτούσε παλιότερα το υπουργείο οικονομικών και σήμερα η ΑΑΔΕ, δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ. Είναι το άλλοθι για να κατασχεθεί απο τον μεροκαματιάρη και τον μικροσυνταξιούχο το 500αρικο, ενώ τα λαμόγια κυκλοφορούν ανενόχλητα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail